Skip to main content

Δ. Μάντζος για θάνατο εγκύου στη Ν. Μάκρη: Η Ν.Δ. εγκατέλειψε το ΕΣΥ

ΜΠΟΝΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ / EUROKINISSI

«Τα διαχρονικά προβλήματα θα πρέπει κανείς να τα βλέπει αλλά να αναλαμβάνει και τις ευθύνες» σχολίασε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ

Βέλη κατά της Ν.Δ., την οποία κατηγόρησε για «εγκατάλειψη του κοινωνικού κράτους τα τελευταία χρόνια» εξαπέλυσε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, Δημήτρης Μάντζος με αιχμή τον θάνατο της 19χρονης εγκύου στη Νέα Μάκρη.

«Βλέπουμε 30 χιλιόμετρα μακριά από την Αθήνα, στην Ανατολική Αττική να μην υπάρχει ούτε δημόσιο νοσοκομείο ούτε κάλυψη από ασθενοφόρο» σημείωσε και έθεσε μία σειρά από ερωτήματα: «Γιατί είμαστε τρίτοι από την κορυφή στις ιδιωτικές δαπάνες υγείας στην Ε.Ε.; Γιατί έχουμε ανύπαρκτη πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας; Γιατί έχουμε μισθούς αναξιοπρέπειας στους υγειονομικούς μας; Γιατί έχουμε ελλιπές προσωπικό και τόσες πολλές ελλείψεις σε κρίσιμες ειδικότητες;».

Ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ σημείωσε πως «τα διαχρονικά προβλήματα θα πρέπει κανείς να τα βλέπει αλλά να αναλαμβάνει και τις ευθύνες». «Υπάρχει ευθύνη της Ν.Δ. που αυτήν τη στιγμή από το Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας το οποίο δημιουργήθηκε για αυτόν ακριβώς το λόγο, ως απάντηση της Ε.Ε. στην πανδημία, η χώρα μας αντλεί 2-4% και μάλιστα για την ενεργειακή αναβάθμιση των κτιρίων του ΕΣΥ, την ώρα που οι γειτονικές χώρες, όπως η Ιταλία, δίνουν 8-10% των χρηματοδοτήσεων στο δημόσιο σύστημα υγείας» παρατήρησε.

Κλιμακώνοντας την κριτική του προς τη Ν.Δ. σημείωσε: «Το 2019 είχαν πει πολλά, προεκλογικά, στη ΝΔ. Έκτοτε, όμως, σηκώνουν τα χέρια ψηλά στην υγεία. Είτε ομολογούν την πλήρη αποτυχία είτε στρώνουν το έδαφος για την ιδιωτικοποίηση του ΕΣΥ είτε και τα δύο μαζί -ό,τι κι αν ισχύει, κοστίζει σε ανθρώπινες ζωές».

Υπενθύμισε παράλληλα πως «το ΠΑΣΟΚ έχει ιδρύσει το ΕΣΥ, το έχει ενισχύσει και έχει σταθεί στο πλάι του. Δεν το ιδιωτικοποίησε, ούτε σήκωσε τα χέρια ψηλά στην εγκατάλειψή του».

Εστιάζοντας στην πολιτική ατζέντα και στον απόηχο των δηλώσεων του Κ. Μητσοτάκη που καταλόγισε απροθυμία συνεργασίας στο ΠΑΣΟΚ, ο κ. Μάντζος σημείωσε: «Η Ν.Δ. δεν θέλησε ποτέ συνεργασίες, διότι έχει αλλεργία στον έλεγχο. Διότι αυτό σημαίνει συνεργασία μεταξύ ισότιμων εταίρων. Έλεγχος της αδιαφάνειας, της κομματοκρατίας, του ρουσφετιού, των οικονομικών πολιτικών που οδηγούν στην υπερφορολόγηση της μεσαίας τάξης και των ευάλωτων μέσα από τους έμμεσους φόρους, έλεγχο των προεκλογικών δεσμεύσεων που κάνει σήμερα η ΝΔ και δεν ανταποκρίνονται σε αυτά που η ίδια έχει δεσμευθεί προς την Ε.Ε.».