Skip to main content

Το πολιτικό σκηνικό στον δρόμο προς τις δεύτερες κάλπες: Ο Δ. Χριστόπουλος στο Naftemporiki TV

Τι είπε ο Δημήτρης Χριστόπουλος, Καθηγητής Πολιτειολογίας και Κοσμήτορας Πολιτικών Επιστημών Παντείου, μιλώντας στο κανάλι της Ναυτεμπορικής.

«Ακόμα και στις εκλογές του 2019 είχαμε μια πλειοψηφία στο εκλογικό σώμα που ξεκινούσε από το κέντρο και πήγαινε προς τα αριστερά, αυτή τη φορά τα νούμερα αντιστράφηκαν, είναι μια μετατόπιση, υπήρχαν και άλλες αιτίες για το αποτέλεσμα», σημείωσε ο Δημήτρης Χριστόπουλος, Καθηγητής Πολιτειολογίας και Κοσμήτορας Πολιτικών Επιστημών Παντείου, μιλώντας στο κανάλι της Ναυτεμπορικής και στην εκπομπή «12:00-14:00», με τη Νικόλ Λειβαδάρη και τον Παύλο Πανταζόπουλο.

Ο κ. Χριστόπουλος ανέφερε πως «δεν πρέπει να δούμε την Ελλάδα έξω από το συγκριτικό πλαίσιο στο οποίο εντάσσεται, στην Ευρώπη έχουμε την υπεροχή κεντροδεξιών και δεξιών κυβερνήσεων, η Ν.Δ. διάβασε την πρόσληψη της πραγματικότητας από την πλειοψηφία του κόσμου που ήθελε σταθερότητα, αυτό που ο κ. Μητσοτάκης λέει κανονικότητα».

Τέλος ο κ. Χριστόπουλος υποστήριξε πως «Ο ΣΥΡΙΖΑ με τρόπο αυτάρεσκο, θεώρησε ότι μπορεί από το 2023 να απομυζά από την μαγιά του 2012, δεν έχει προσαρμοστεί στην κατάσταση μετά την κρίση, δεν μπόρεσε να δημιουργήσει ένα αντι-αφήγημα στην κανονικότητα, το “αλλαγή” του ΣΥΡΙΖΑ, ήταν ένα λάθος σύνθημα, ο κόσμος σήμερα δεν θέλει αλλαγή, η Ν.Δ. εμφανίστηκε ως η εγγύηση της ομαλότητας». «Για το ΠΑΣΟΚ θεωρώ ότι πολλά θα κριθούν από τον τρόπο που θα διεξαχθεί η προεκλογική εκστρατεία από την ΝΔ, τον ΣΥΡΙΖΑ και το ΠΑΣΟΚ, θεωρώ τα πάντα πιθανά» συμπλήρωσε.