Skip to main content

Αλ. Τσίπρας στην Πάτρα: Την Κυριακή τελειώνει ο εφιάλτης

ΓΡ. ΤΥΠΟΥ ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ

«Επέλεξα να κλείσω από την Πάτρα αυτό τον προεκλογικό αγώνα, εδώ όπου η Δεξιά είναι και θα είναι πάντα μειοψηφία»

«Χθες η Αθήνα αποφάσισε, σήμερα η Πάτρα σφραγίζει το Συμβόλαιο Αλλαγής. Η σημερινή συγκέντρωση δεν αφήνει πια κανένα ερώτημα, κανένα άλλο ενδεχόμενο. Την Κυριακή ο εφιάλτης τελειώνει» επεσήμανε από την πλατεία Γεωργίου της Πάτρας, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Αλέξης Τσίπρας, στην τελευταία προεκλογική του ομιλία.

Μάλιστα, σημείωσε: «Επέλεξα να κλείσω από την Πάτρα αυτό τον προεκλογικό αγώνα, εδώ όπου η Δεξιά είναι και θα είναι πάντα μειοψηφία, γιατί το μήνυμα που στέλνω είναι ότι την Κυριακή θα είναι σε όλη την Ελλάδα μειοψηφία».

«Την Κυριακή με την ψήφο του ελληνικού λαού λέμε καληνύχτα στον κ. Μητσοτάκη και λέμε καλημέρα σε μια νέα Ελλάδα», συμπλήρωσε ο Αλ. Τσίπρας. «Σήμερα με την παρουσία σας εδώ δίνουμε σε όλη την Ελλάδα το μήνυμα ότι θα μας τρομοκρατήσουν οι τρομοκράτες. Εμείς θα τους τρομοκρατήσουμε με την ψήφο μας την Κυριακή», ανέφερε χαρακτηριστικά. Και πρόσθεσε: «Υψώνουμε ανάστημα στην αδικία και τείνουμε χέρι συνεργασίας προς όλους τους δημοκρατικούς και προοδευτικούς πολίτες. Λέμε σε κάθε δημοκρατικό και προοδευτικό πολίτη ότι δεν είμαστε εδώ για να ξαναγράψουμε την ιστορία, αλλά για να ανοίξουμε ένα νέο κεφάλαιο, το κεφάλαιο της προοδευτικής κυβέρνησης συνεργασίας που θα λυτρώσει την χώρα από την χειρότερη κυβέρνηση της Μεταπολίτευσης».

Ο Αλέξης Τσίπρας σχολίασε ότι «επί τέσσερα χρόνια μία ολόκληρη κοινωνία βίωσε το δόγμα του σοκ από εκείνον που υποσχέθηκε καλύτερες δουλειές και αμοιβές και κατάντησε την μεσαία τάξη να ζει με κουπόνια. Σήμερα του ξέφυγε και μας μαρτύρησε ποιο είναι το σχέδιό του για τη μεσαία τάξη: να τιμωρήσει να τσακίσει τους δανειολήπτες που κατάφεραν να σώσουν τα σπίτια τους από το νόμο Κατσέλη. Γι’ αυτό επιμένει τόσο πολύ ότι εμείς έχουμε κρυφή ατζέντα. Είναι πλέον φανερό μετά την χθεσινή συγκέντρωση στην Αθήνα και την σημερινή στην Πάτρα: φύγατε κ. Μητσοτάκη. Μαζεύετε από το Μέγαρο Μαξίμου τα καλώδια του predator».

Από την πλατεία Γεωργίου ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ ανέφερε ότι «οι Ελληνίδες και οι Έλληνες δεν θα δώσουν συγχωροχάρτι στον κ. Μητσοτάκη για όσα έκανε αυτά τα 4 χρόνια, προκειμένου να κάνει χειρότερα τα επόμενα τέσσερα» και διερωτήθηκε: «πώς να εμπιστευτεί κανείς το μέλλον αυτού του τόπου σε έναν άνθρωπο που δεν νιώθει;».

«Στεκόμαστε απέναντί σας 48 ώρες πριν τις κάλπες με το πρόσωπο καθαρό, μα πάνω απ’ όλα με καθαρή την καρδιά» επεσήμανε ο Αλ. Τσίπρας. Στη συνέχεια, πρόσθεσε ότι «ζητάμε από τον λαό με την ψήφο τους να εγκρίνουν το Συμβόλαιο Αλλαγής που προτείνουμε».

Μιλώντας για την νέα γενιά, κάλεσε τους νέους και τις νέες να προσέλθουν στις κάλπες, καθώς σημείωσε ότι «πάντοτε γυρνούσαν τον τροχό της ιστορίας. Αυτοί ήταν μπροστά σε κάθε μεγάλη αλλαγή στον τόπο μας. Αυτοί και τώρα θα μπούνε μπροστά». Και συμπλήρωσε: «Τούτη την ώρα έχετε να επιλέξετε ανάμεσα σε μια κυβέρνηση που συνθλίβει τα όνειρά σας και ανάμεσα σε μια προοπτική να ονειρευτείτε με δικαιοσύνη και να ζήσετε στον τόπο σας».

Παράλληλα, ο Αλέξης Τσίπρας επεσήμανε ότι την Κυριακή ο ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να έρθει πρώτος και με διαφορά, καθώς με αυτό τον τρόπο «θα χάσει το καθεστώς Μητσοτάκη». «Ο κύβος ερρίφθη. Την Κυριακή ο ΣΥΡΙΖΑ θα είναι πρώτο κόμμα. Πάμε με φόρα να αλλάξουμε τη χώρα», υπογράμμισε.

ΓΡ. ΤΥΠΟΥ ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ

«Είτε ΣΥΡΙΖΑ και δικαιοσύνη. Είτε ΝΔ και οικογενειοκρατία»

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ έκανε λόγο για τα διλήμματα της κάλπης, τονίζοντας ότι «την Κυριακή ψηφίζουμε με απλή αναλογική. Αλλά ταυτόχρονα και με απλή λογική. Ο πρώτος θα έχει το πρώτο λόγο για το σχηματισμό κυβέρνησης. Εκείνος που εξισώνει το ΣΥΡΙΖΑ με τη ΝΔ βοηθάει, το θέλει ή όχι, τη ΝΔ. Εκείνοι που επιμένουν στο διμέτωπο βοηθούν, το θέλουν ή όχι, τη ΝΔ.

Το ερώτημα λοιπόν για κάθε πολίτη αυτή τη Κυριακή, είναι ποιος θέλουμε για τα επόμενα 4 χρόνια να μας κυβερνά; Γιατί τα ενδεχόμενα δεν είναι πολλά. Δύο είναι: Είτε θα έχουμε ΝΔ και συγκάλυψη. Είτε ΣΥΡΙΖΑ και δικαιοσύνη. Είτε ΝΔ και οικογενειοκρατία. Είτε ΣΥΡΙΖΑ και αξιοκρατία

Είτε ΝΔ και κράτος λάφυρο. Είτε ΣΥΡΖΑ και κοινωνικό κράτος. Είτε ΝΔ και αδικία. Είτε ΣΥΡΙΖΑ και δικαιοσύνη».

«Ζητάμε την πρώτη ευκαιρία να στηρίξουμε τους αδύναμους και τη μεσαία τάξη»

Ο Αλ. Τσίπρας, αναφερόμενος εμμέσως πλην σαφώς στην απομάκρυνση Κατρούγκαλου από την εκλογική αναμέτρηση, έδωσε «την κατηγορηματική διαβεβαίωση» ότι το συμβόλαιο αλλαγής του ΣΥΡΙΖΑ «θα εφαρμοστεί κατά γράμμα και ότι δεν θα επιτρέψω σε κανέναν να παρεκκλίνει ούτε γραμμή». Ακολούθως εξήγησε: «Γιατί εμείς ζητάμε την πρώτη ευκαιρία για να στηρίξουμε τους αδύναμους και τη μεσαία τάξη. Ούτε αυξήσεις φόρων και εισφορών προβλέπει το πρόγραμμά μας, μειώσεις προβλέπει στην φορολογία και αφορολόγητο για τους ελεύθερους επαγγελματίες στα 10.000 ευρώ, κατάργηση του φόρου επιτηδεύματος, μείωση του ΦΠΑ και του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης προβλέπουμε. Εμείς έχουμε και έναν επιπλέον λόγο: δεν έχουμε μόνο την πολιτική, αλλά και την ηθική υποχρέωση να στηρίξουμε και να δώσουμε ανάσες στη μεσαία τάξη, που φορτώθηκε δυσανάλογα βάρη στα χρόνια των μνημονίων. Γι’ αυτό αναλαμβάνουμε συγκεκριμένες και χειροπιαστές δεσμεύσεις».