Skip to main content

Λ. Κουσούλης στο Naftemporiki TV: Το debate έληξε χωρίς νικητές και ηττημένους

Ο πολιτικός επιστήμονας Λευτέρης Κουσούλης στην εκπομπή «12:00-14:00» του Naftemporiki TV

«Με τη συμβατική έννοια των λέξεων δεν υπάρχουν κερδισμένοι και χαμένοι, ο καθένας διεκπεραίωσε επαρκώς τον στόχο του και η χθεσινή τηλεμαχία έληξε χωρίς νικητές και ηττημένους» δήλωσε ο πολιτικός επιστήμονας Λευτέρης Κουσούλης, μιλώντας το πρωί της Πέμπτης στο Naftemporiki TV.

Ο κ. Κουσούλης ανέφερε πως «οι πολίτες που παρακολούθησαν αποκόμισαν μια ανακεφαλαιωτική εικόνα για τα πρόσωπα, το σημαντικό είναι ότι κάποιος μπορεί να δει τα πρόσωπα το ένα δίπλα στο άλλο, να δει το ύφος, τον λόγο τους, την στάση τους και με την έννοια αυτή προκύπτει μια αυτόματη σύγκριση, κατά τα υπόλοιπα ό,τι ακούσαμε χθες ήταν γνωστό, εάν εξαιρέσει κανείς την αναφορά του κ. Ανδρουλάκη ότι κάποιοι πρέπει να πάνε φυλακή με την καθαρότητα που το είπε».

Ο κ. Κουσούλης υποστήριξε πως «ο κ. Μητσοτάκης είναι εγκλωβισμένος στο πρόβλημα των υποκλοπών το οποίο ο ίδιος αποκάλεσε σκάνδαλο, δεν έχει πολλούς τρόπους να απαντήσει επειδή είναι ο πολιτικός προϊστάμενος της υπηρεσίας, η οποία παρακολουθούσε τον κ. Ανδρουλάκη, βρίσκεται σε μια αμυντική θέση και είναι υποχρεωμένος να μιλάει με χαμηλούς τόνους για την υπόθεση αυτή».

«Ο κ. Μητσοτάκης ήθελε να αποφύγει το λάθος, υιοθέτησε έναν χαμηλό τόνο, είχε μια κατευναστική παρουσία, δεν ήθελε να προκαλέσει μέσα από την κυριαρχία του γιατί ο κ. Μητσοτάκης βρίσκεται σε μια καλύτερη θέση από όλους, ο κ. Τσίπρας είχε τον γνωστό τρόπο του, ο κ. Κουτσούμπας είχε επίσης τον γνωστό τρόπο του, δεν μάθαμε κάτι καινούργιο για τα πολιτικά πρόσωπα, ο κ. Βελόπουλος διεκπεραίωσε με επάρκεια έναν ρόλο, έτσι έχει αποκομίσει το πολιτικό αποτέλεσμα που γνωρίζουμε, ο κ. Βαρουφάκης ήταν αμήχανος και δεν έδειξε ευρηματικότητα στις απαντήσεις του» σημείωσε.

Όπως πρόσθεσε, «καμία αλλαγή δεν θα επιφέρει η χθεσινή τηλεμαχία, τα πράγματα είναι διαμορφωμένα, πρώτο κόμμα θα είναι η Νέα Δημοκρατία, θα ακολουθήσει ο ΣΥΡΙΖΑ και μετά το ΠΑΣΟΚ, το μόνο ερώτημα που δεν μπορεί να απαντηθεί είναι εάν υπάρχει η συνθήκη αυτοδυναμίας η όχι».

Διαβάστε επίσης: 

Οι ατάκες του debate: Από τη γκλίτσα του τσοπάνη έως τις ερωτήσεις που συζητήθηκαν