Skip to main content

Debate – Κ. Μητσοτάκης: Ενδεχόμενη η επέκταση του market pass και για το β’ εξάμηνο

(ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ/EUROKINISSI)

«Όπου δοκιμάστηκαν μειώσεις του ΦΠΑ δεν είχαμε ουσιαστικό όφελος για τον καταναλωτή»

«Το πρόβλημα του πληθωρισμού είναι παγκόσμιο. Υπάρχουν πολλά νοικοκυριά που πιέζονται, ο πληθωρισμός πέφτει και στη χώρα μας αλλά στα τρόφιμα οι τιμές παραμένουν ψηλές», τόνισε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, απαντώντας σε ερώτηση της Σίας Κοσιώνη (ΣΚΑΪ) στο debate των πολιτικών αρχηγών.

Ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε στις μόνιμες αυξήσεις στους μισθούς και στο διαθέσιμο εισόδημα και τόνισε πως πρώτο μέλημα η αύξηση των μισθών είναι η βασική του δέσμευση για την επόμενη τετραετία.

«Οι τιμές και των τροφίμων θα βαίνουν μειούμενες γιατί και ο πληθωρισμός στα τρόφιμα θα αποκλιμακώνεται. Το market pass είναι δοκιμασμένο εργαλείο και εφόσον κρίνουμε ότι έχουμε πιεστικό πρόβλμα στις τιμές θα ήμουν διατεθειμένος να συζητήσω επέκτασή του και για το δεύτερο εξάμηνο του τρέχοντος έτους» πρόσθεσε.

Για τον ΦΠΑ είπε ότι όπου δοκιμάστηκαν μειώσεις ΦΠΑ δεν είχαν αποτέλεσμα και το μέτρο έχει μεγάλο δημοσιονομικό κόστος: «Οι τιμές και των τροφίμων θα βαίνουν μειούμενες γιατί και ο πληθωρισμός στα τρόφιμα θα μειώνεται. Το market pass είναι δοκιμασμένο εργαλείο, θα ήμουν διατεθειμένος να συζητήσω επέκτασή του και για το β ‘ εξαμηνο του έτους. Όπου δοκιμάστηκαν μειώσεις του ΦΠΑ δεν είχαμε ουσιαστικό όφελος για τον καταναλωτή».

naftemporiki.gr

Παρακολουθήστε live το debate

Debate – Εκλογές 2023: Όλες οι τοποθετήσεις των πολιτικών αρχηγών