Skip to main content

ΜέΡΑ25 για εξαγγελίες Μητσοτάκη: Τα pass πάνε σύννεφο – Νέα δώρα στους ολιγάρχες

«Άραγε το άπαξ χαρτζιλίκι στους νέους γιατί το δίνει ο κ. Μητσοτάκης; Προσπαθεί να εξαγοράσετε την ψήφο τους ή την αποχή τους;»

Για «χαρτζιλίκι» στους νέους και «δώρα» στις πολυεθνικές και τους ολιγάρχες κάνει λόγο το ΜέΡΑ25 ασκώντας δριμεία κριτική στον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη για τις χθεσινές εξαγγελίες του.

«Χθες στην Ελευσίνα ο κ. Μητσοτάκης ανήγγειλε καινούργια “δώρα”, τα οποία ως αποδέκτες έχουν κυρίως τις πολυεθνικές και τους ολιγάρχες των ασφαλιστικών εταιρειών» αναφέρει το κόμμα σε ανακοίνωσή του και προσθέτει: «Από την στιγμή που δεν διατίθεται να ενισχύσει τον προϋπολογισμό της πυροσβεστικής όπως έχουν επανειλημμένως ζητήσει οι πυροσβέστες, ετοιμάζει το έδαφος για νέο αφήγημα προσωπικής ευθύνης απέναντι σε όσους χάσουν τα σπίτια τους στις πυρκαγιές που δεν είναι πρόθυμος να διαχειριστεί. Με αυτό το τρόπο ξεπλένει τα χέρια της η κυβέρνηση από μελλοντικές ενισχύσεις που θα καλούνταν το κράτος να δώσει στους πυρόπληκτους και δίνει ένα γενναιόδωρο δώρο στις ασφαλιστικές, κατευθύνοντας τους πολίτες στην αγκαλιά τους».

Επισημαίνει ακόμη πως «τα διάφορα κατ’ αποκοπή δελτία, αυτά που ονομάζει pass ο Μητσοτάκης, δίνονται μέσα από ιδιωτικά ηλεκτρονικά πορτοφόλια και ιδιωτικές πλατφόρμες ψηφιακών συναλλαγών, πάντα με το αζημίωτο βέβαια, (βλ. προμήθειες, για τους μετόχους τους)».

Εστιάζοντας ειδικότερα στη θεσμοθέτηση του Youth Pass το ΜέΡΑ25 – Συμμαχία για τη Ρήξη διερωτάται: «Άραγε αυτό το άπαξ χαρτζιλίκι στις νέες και νέους μας των 18 και 19 ετών γιατί το δίνει ο κ. Μητσοτάκης; Προσπαθεί να εξαγοράσετε την ψήφο τους ή την αποχή τους; Τα pass πάνε σύννεφο, αλλά όταν είναι να θεσμοθετηθούν πραγματικά σημαντικές αλλαγές για τη νεολαία, όπως η τροπολογία του ΜέΡΑ25 για ψήφο των νέων από τον τόπο εργασίας ή σπουδών τους, την απέρριψαν ασυζητητί».