Skip to main content

Κ. Μητσοτάκης: Debate γίνονται, αλλά με όλους τους πολιτικούς αρχηγούς

Γραφείο του Πρωθυπουργού

«Σκεφτείτε αντί για ευρώ να πληρώνεστε με “Δήμητρες”, με κλειστές τράπεζες» είπε σε ομιλία του στη Λιβαδειά, καλώντας τους πολίτες να δώσουν καθαρή νίκη στη Ν.Δ.

Την εικόνα της «ισχυρής Ελλάδας» που μπορεί «να ατενίζει το μέλλον με αυτοπεποίθηση» ανέδειξε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης αναφερθείς στις επιχειρήσεις απεγκλωβισμού Ελλήνων από το Σουδάν.

«Πριν από λίγο έφτασαν από το Τζιμπουτί, μέσω Αιγύπτου, μέσα από μια πολύ περίπλοκη επιχείρηση την οποία οργανώσαμε, οι πρώτοι συμπολίτες μας από το Σουδάν, οι οποίοι απεγκλωβίστηκαν με ασφάλεια από τις ελληνικές δυνάμεις» ανέφερε μιλώντας σε συγκέντρωση πολιτών στη Λιβαδειά, και πρόσθεσε πως «θα ακολουθήσουν κι άλλοι απεγκλωβισμοί».

«Αυτή είναι η εικόνα μιας Ελλάδας η οποία είναι πια ισχυρή. Mία Ελλάδα η οποία μπορεί να ατενίζει το μέλλον με αυτοπεποίθηση», τόνισε ο Πρωθυπουργός στον χαιρετισμό του, προσθέτοντας ότι πλέον μιλάμε για «μια Ελλάδα η οποία είναι παρούσα, με μια φωνή να ακούγεται, η οποία στηρίζει τους συμπολίτες μας όπου κι αν αυτοί βρίσκονται».

«Πήγαν να καταστρέψουν τη χώρα μία φορά, μην τους αφήσουμε να το ξανακάνουν»

Εστιάζοντας στην επικείμενη εκλογική αναμέτρηση ο κ. Μητσοτάκης επανέλαβε πως «η απλή αναλογική εγκυμονεί έναν μεγάλο κίνδυνο» τονίζοντας πως είναι στο χέρι των πολιτών να τον αποτρέψουν πλήρως. «Ποιος είναι ο κίνδυνος; Αυτή η κυβέρνηση των ηττημένων. Μαθηματικά είναι μια πιθανότητα. Τσίπρας, Ανδρουλάκης, Βαρουφάκης Υπουργός Οικονομικών, “Δήμητρες” -πώς το λένε;- διάφορα άλλα ωραία πράγματα. Σκεφτείτε τώρα αντί για ευρώ να πληρώνεστε με “Δήμητρες”, με κλειστές τράπεζες. Ε, όχι, δεν τα θέλουμε αυτά. Τα ζήσαμε το 2015. Φτάνει πια. Πήγαν να καταστρέψουν τη χώρα μία φορά, μην τους αφήσουμε να το ξανακάνουν. Τόση πρόοδο κάναμε», επισήμανε.

Σημείωσε ωστόσο πως «επειδή αυτό το μαθηματικό ενδεχόμενο υπάρχει, ένας τρόπος υπάρχει για να μη γίνει ποτέ πράξη: Ισχυρή Νέα Δημοκρατία στην κάλπη της 21ης Μαΐου». «Με καθαρή νίκη της Νέας Δημοκρατίας, όλα αυτά τα σενάρια πάνε περίπατο» είπε.

«Μπορούμε να κάνουμε και να πετύχουμε πολλά περισσότερα ακόμα. Για αυτό και μιλάω συχνά για μία Ελλάδα η οποία είναι σαν ένα σπίτι το οποίο το χτίζουμε όλοι μαζί, είναι το κοινό μας σπίτι. Έχουμε βάλει τα θεμέλια. Τα θεμέλια είναι η δημοσιονομική σταθερότητα, η ισχυρή οικονομία. Και αρχίζουμε και χτίζουμε πάνω στα θεμέλια τους πυλώνες της Ελλάδος που οραματιζόμαστε: της αναπτυξιακής Ελλάδος, της κοινωνικής Ελλάδος, της ψηφιακής Ελλάδος, της πράσινης Ελλάδος, της ισχυρής Ελλάδος», υπογράμμισε.

Ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε και στη συζήτηση που γίνεται για την πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ για «τηλεμαχία» μεταξύ του ίδιου και του Αλ. Τσίπρα. «’Ακουγα τώρα στο ραδιόφωνο, επειδή γίνεται, ξέρετε, μεγάλη συζήτηση για τα debate. Debate κάνουμε πάντα, αλλά κάνουμε όλοι οι πολιτικοί αρχηγοί. Λοιπόν κατ’ αρχάς, εγώ με τον κ. Τσίπρα έχω 100 ώρες συζητήσεις στη Βουλή. Δεν νομίζω ότι υπάρχει κανείς ο οποίος να περιμένει να μάθει πολλά περισσότερα σε σχέση με το τι πιστεύω εγώ και ο κ. Τσίπρας» ανέφερε ο Κυρ. Μητσοτάκης και συμπλήρωσε «Αλλά debate γίνονται, γίνονται όμως με όλους τους πολιτικούς αρχηγούς. Και θυμάμαι τώρα τον ίδιο τον κ. Τσίπρα να λέει πριν από κάποια χρόνια ότι «αποτελεί προσβολή στη δημοκρατία να κάνουν debate οι δύο πρώτοι», αυτό το οποίο ζητά σήμερα. Έχει μία τεράστια ικανότητα να μπορεί να λέει το ίδιο και το ανάποδο, χωρίς καν να κοκκινίζει από ντροπή».