Skip to main content

Σουδάν: Ολοκληρώθηκε η ενημέρωση των κομμάτων από τον Ν. Δένδια

REUTERS/Stringer

Προηγήθηκε νέα σύσκεψη της Μονάδας Διαχείρισης Κρίσεων.

Ολοκληρώθηκε η αναλυτική ενημέρωση από τον υπουργό Εξωτερικών, Νίκο Δένδια, των εκπροσώπων των κοινοβουλευτικών κομμάτων για τις τελευταίες εξελίξεις στο Σουδάν και τις επόμενες κινήσεις της Αθήνας.

Στη συνάντηση συμμετέχουν από τη Νέα Δημοκρατία, ο Γιώργος Κουμουτσάκος, από το ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, ο Γιάννης Μπουρνούς, από το ΠΑΣΟΚ- ΚΙΝΑΛ, ο Κώστας Σκανδαλίδης, από το ΚΚΕ ο Θανάσης Παφίλης, από την Ελληνική Λύση, ο Βασίλης Βιλιάρδος και από το ΜέΡΑ25 ,ο Δημήτρης Λιάπης.

Προηγήθηκε νέα σύσκεψη της Μονάδας Διαχείρισης Κρίσεων, υπό τον Νίκο Δένδια, με θέμα την ασφαλή άφιξη των Ελλήνων που έχουν ήδη απομακρυνθεί από το Σουδάν και τον σχεδιασμό των επόμενων επιχειρήσεων απεγκλωβισμού.

Το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών παραμένει σε επικοινωνία με όλους τους φίλους και εταίρους για την ενίσχυση των προσπαθειών για τον απεγκλωβισμό και των υπόλοιπων Ελλήνων που βρίσκονται στου Σουδάν Σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται η ΕΡΤ, την ετοιμότητά τους να συμβάλουν στις προσπάθειες αυτές έχουν δηλώσει στην ελληνική κυβέρνηση τόσο τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα όσο και η Αίγυπτος.

Διαβάστε ακόμα:

Σουδάν: «Δεν υπήρχε καμία ασφάλεια»- Στην Ελλάδα οι πρώτοι απεγκλωβισθέντες