Skip to main content

Κλιμακώνεται ο πόλεμος στην Ελληνική Λύση για το «σχέδιο αποστασίας»

Μήνυμα σε όσους «λοξοκοιτάζουν» προς τη ΝΔ αλλά και διαβεβαιώσεις ότι το κόμμα του δεν θα συνεργαστεί μετεκλογικά μαζί της έστειλε χθες ο Πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης, Κυριάκος Βελόπουλος, ενώ ο αποχωρήσας βουλευτής Αντώνης Μυλωνάκης, χαρακτήρισε «βλακείες» τα περί αποστασιών παρότι είχε προβεί και ο ίδιος σε καταγγελία περί αποστασίας, πριν από μερικές ημέρες στη Βουλή.

Στον απόηχο της απόφασης της Ελληνικής Λύσης να «εξορίσει» σε διαφορετικές εκλογικές περιφέρειες από εκείνες της εκλογής τους, τους τρεις βουλευτές που κατηγορούνται ότι συζητούσαν τη μετεκλογική μετακίνησή τους στη ΝΔ (Αντ.Μυλωνάκης, Αν. Αλεξοπούλου και Απ. Αβδελάς) ο Κυριάκος Βελόπουλος τόνισε ότι δεν πρόκειται να μείνει καμία «σκιά» στο κόμμα του για μετεκλογική συνεργασία με τη ΝΔ. «Προτιμούμε να αποχωρήσουμε από την πολιτική, παρά να προδώσουμε τους ψηφοφόρους, κάνοντας ανίερες συμμαχίες με διεφθαρμένους, πολιτικά…. “σκουπίδια” και ψεύτες για μια καρέκλα! Καμιά σκιά στην Ελληνική Λύση. Μόνοι θα πάμε μέχρι τέλους» ανέφερε σε ανάρτησή του σε ψηφιακή πλατφόρμα.

Στον αντίποδα ο βουλευτής Αντώνης Μυλωνάκης που αποχώρησε από την Ελληνική Λύση αρνούμενος ότι σκόπευε να μετακινηθεί στη ΝΔ, πέρασε χθες στην αντεπίθεση και κατήγγειλε πως ήθελαν από καιρό να τον εκδιώξουν από το κόμμα. «Από τον Σεπτέμβριο στηνόταν αυτό το χτύπημα, το δημοσίευμα με τις βλακείες περί αποστασιών. Γιατί εγώ είχα αντιδράσει όταν υπήρχαν σκέψεις να κατέβουν με το κόμμα υποψήφιοι με τη Χρυσή Αυγή, κάποιοι επιλαχόντες» ισχυρίστηκε.

Ωστόσο και ο ίδιος είχε αναφερθεί δημοσίως σε σχέδιο αποστασίας με εγκέφαλο τη ΝΔ σε ομιλία του στην επιτροπή Δημόσιας Διοίκησης, Δημόσιας Τάξης και Δικαιοσύνης της Βουλής στις 7 Απριλίου. «Προσέξτε λίγο τα θέματα της αποστασίας» είχε πει ο κ. Μυλωνάκης στον τότε υπουργό Εσωτερικών, Μάκη Βορίδη. «Έχουν αρχίσει νομαρχιακές δικές σας -το κατήγγειλε και ο Πρόεδρος, ο κύριος Βελόπουλος χθες στην ομιλία του- και παίρνουν τηλέφωνο υποψήφιους δικούς μας τάζοντας τους  δώρα και θεσούλες την επόμενη μέρα» είπε και συμπλήρωσε: «”Θεσούλες, δεν πειράζει και να μην είστε στα ψηφοδέλτια, την επόμενη μέρα, αν είσαστε με εμάς, θα πάρετε μια θεσούλα”.  Αυτά είναι τα δωράκια. Αφήστε τα λοιπόν μην έχουμε τίποτε άλλο» είχε πει ο κ. Μυλωνάκης σύμφωνα με τα Πρακτικά της Βουλής.

Από την Ελληνική Λύση αποχώρησε, και η Αναστασία-Αικατερίνη Αλεξοπούλου η οποία χαρακτήρισε «μεθόδευση» την απόφαση της Επιτροπής Δεοντολογίας του κόμματος να μετακινηθεί σε άλλη περιφέρεια από εκείνη της εκλογής της. «Δηλώνω ότι αποχωρώ από τους συνδυασμούς του κόμματος «Ελληνική Λύση – Κυριάκος Βελόπουλος», ότι δεν δύναμαι να δεχτώ «σολομώντειες λύσεις» που δεν σέβονται τη λαϊκή ετυμηγορία και ότι δεν μπορώ να υπηρετήσω παρόμοιες άδικες και ασύστατες συμπεριφορές. Όλοι μας θα κριθούμε στο τέλος από τον μοναδικό κριτή, τον ελληνικό λαό» είπε.

Αντίθετα, ο βουλευτής Απόστολος Αβδελάς δέχθηκε χωρίς διαμαρτυρίες την απόφαση της Επιτροπής Δεοντολογίας για τη μετακίνησή του από το ψηφοδέλτιο της Α’ Θεσσαλονίκης σε εκείνο των Γρεβενών. Με τον Βελόπουλο ξεκίνησα, εκεί θα παραμείνω, δεν έχω κανένα θέμα με τις καρέκλες» ανέφερε.