Skip to main content

Αλέξης Τσίπρας: « Ρεαλιστικό σχέδιο ύπαρξης δημόσιου πυλώνα στο τραπεζικό σύστημα»

«Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν ζητά δεύτερη, αλλά «πρώτη ευκαιρία» για να κυβερνήσει με το δικό του πρόγραμμα, χωρίς τους καταναγκασμούς της τρόικας»

«Ψήφος στον ΣΥΡΙΖΑ σημαίνει αύξηση μισθών, μείωση τιμών, ρύθμιση χρεών και ένα δίκαιο και αποτελεσματικό κράτος» τόνισε ο Αλ. Τσίπρας από την Δράμα.

«32 μέρες μας χωρίζουν από την 21η Μαΐου. 32 μέρες από τη μέρα που με τη ψήφο του λαού μας θα φέρουμε τη μεγάλη αλλαγή και τη δικαιοσύνη στην πατρίδα μας», είπε ο Αλέξης Τσίπρας ξεκινώντας την ομιλία του στο Δημοτικό Ωδείο της πόλης.

«Όλα όσα ζούμε αυτές τις ημέρες καθιστούν ανάγκη την πολιτική αλλαγή τόνισε, υπογραμμίζοντας «ότι στις 21 Μαΐου αυτό το δράμα πρέπει να τελειώσει».

Υπογράμμισε επιπλέον ότι η διαφορά με το 2015 είναι ότι ο ΣΥΡΙΖΑ τώρα και ξέρει και μπορεί, να φέρει την αλλαγή που υπόσχεται.

Σε αυτό το πλαίσιο επανέλαβε πως ο ΣΥΡΙΖΑ δεν ζητά δεύτερη, αλλά «πρώτη ευκαιρία» για να κυβερνήσει με το δικό του πρόγραμμα, χωρίς τους καταναγκασμούς της τρόικας.

«Αυτό που αισθάνομαι παντού είναι ένα μεγάλο ως εδώ. Ως εδώ με την οικογενειοκρατία, με τη διαφθορά, με την ακρίβεια, με την ανασφάλεια, με τη καθεστωτική φαυλότητα, με την αδικία. Με τη νίκη του ΣΥΡΙΖΑ στις 21 Μάη, λέμε ως εδώ με όσα μας πνίγουν και ξαναφέρνουμε στο τόπο τη δικαιοσύνη, την ασφάλεια, την εντιμότητα, τη δημοκρατική σταθερότητα», επεσήμανε ο πρόεδρος Του ΣΥΡΙΖΑ .

«Ψήφος στον ΣΥΡΙΖΑ σημαίνει αύξηση μισθών, μείωση τιμών, ρύθμιση χρεών και ένα δίκαιο και αποτελεσματικό κράτος» τόνισε  επίσης και κάλεσε εκ νέου τον πρωθυπουργό σε debate ώστε να μάθουν οι πολίτες τα σχέδια του κάθε κόμματος.

«Θα κόψουμε το πάρτι της διαπλοκής για να χρηματοδοτήσουμε τις ανάγκες της κοινωνίας, ξεκαθάρισε ο ίδιος και έκανε λόγο για ρεαλιστικό στόχο της μείωσης των τιμών ενώ επανέλαβε την ανάγκη για επανακρατικοποίηση της ΔΕΗ, κίνηση για την οποία δεσμεύτηκε για άλλη μία φορά.

Επιπλέον έκανε λόγο για ρεαλιστικό σχέδιο ύπαρξης δημόσιου πυλώνα στο τραπεζικό σύστημα αλλά και για τον ρεαλιστικό στόχο για ένα νέο ΕΣΥ με μισθούς αξιοπρέπειας για τους ανθρώπους που στέκονται στην πρώτη γραμμή.

«Ο πρωθυπουργός της άγνοιας»

«Θα κόψουμε το πάρτι της διαπλοκής για να χρηματοδοτήσουμε τις ανάγκες της κοινωνίας» υπογράμμισε ενώ άσκησε δριμεία κριτική προσωπικά στον Κυριάκο Μητσοτάκη για «τις δικαιολογίες του ότι δήθεν δεν ήξερε ούτε για τις υποκλοπές, ούτε για τη θνητότητα στις ΜΕΘ μετά από λοίμωξη κορωνοϊού, ούτε για τις business του Πάτση ούτε για τα δισ. ευρώ των απευθείας αναθέσεων».

Μεταξύ άλλων είπε

«Ο κύριος Μητσοτάκης είναι ο πρωθυπουργός της άγνοιας. Δεν ήξερε ότι εκτός ΜΕΘ οι διασωληνωμένοι πεθαίνουν αβοήθητοι, αλλά είχε στα συρτάρια του την έκθεση Λύτρα-Τσιόδρα.

Δεν ήξερε τι κάνει στο διπλανό γραφείο του Μαξίμου ο ανεψιός του. Αλλά συμφωνούσε με την εξαγωγή του κακόβουλου λογισμικού, που δε γνώριζε δήθεν την ύπαρξή του, μέχρι το Σουδάν.

Δεν ήξερε ότι έρχεται η ενεργειακή κρίση όταν ιδιωτικοποιούσε τη ΔΕΗ. Αλλά προνοούσε για αύξηση των θέσεων διευθυντών με πλούσιους μισθούς συν μπόνους. Και φρόντιζε να αμείβεται ο εκλεκτός του κύριος Στάσσης με χίλια ευρώ ημερησίως. Συν μπόνους κι αυτός.

Δεν ήξερε την κατάσταση των σιδηροδρόμων που οδήγησε στην τραγωδία των Τεμπών. Αλλά θα εγκαινίαζε ανύπαρκτα συστήματα τηλεδιοίκησης την επόμενη μέρα της τραγωδίας.

Δεν ήξερε τι κάνει ο Πάτσης, τι κάνει η Νικολάου, τι κάνει ο Λιγνάδης, τι κάνουν οι άριστοι που διόρισε, στήριξε και στηρίζει.

Δεν ήξερε τίποτε για τις εταιρίες που ιδρύθηκαν μια και δυο μέρες πριν για να λάβουν μέρος στο μεγάλο φαγοπότι των απευθείας αναθέσεων. Δέκα δισεκατομμύρια σε ημέτερους και κολλητούς.

Αυτός ο πρωθυπουργός που σε όλα τα κρίσιμα δεν ήξερε τίποτα, πρέπει να κριθεί μετεξεταστέος με την ψήφο του ελληνικού λαού στις εκλογές. Αυτή η πολιτική πρέπει να ηττηθεί στις 21 Μαΐου.Το Μαξίμου πρέπει να είναι σύμβολο δημοκρατίας και όχι έδρα Ανώνυμης Εταιρίας.

Για το Turkaegean

Ο Αλ. Τσίπρας αναφέρθηκε και στο φιάσκο της κυβέρνησης με το Turkeagean και υπογράμμισε για τον Κ. Μητσοτάκη: «Δύο σήματα κατάφερε να καθιερώσει το Turkeagean και το κουταλοπίρουνο για την κυβέρνησή του».

«Δεν θα ανεχθούμε τουρκοαιγαίο. Αυτή η ιστορία της ανικανότητας, της αχρηστίας που μας παρουσιάστηκε ως δήθεν αριστεία, τελειώνει στις 21 του Μάη», τόνισε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.