Skip to main content

Καθηγήτρια Ιφ. Καμτσίδου στη NaftemporikiTV: «Υπάρχει μια παρέμβαση της εκτελεστικής εξουσίας στο έργο του δικαστικού σχηματισμού»

«Θεωρώ ότι εγείρει ζητήματα συνταγματικότητας η ρύθμιση»

Στην εκπομπή του NaftemporikiTV, «12:00-14:00»,  με τη Νικόλ Λειβαδάρη και τον Παύλο Πανταζόπουλο, τη Μ. Δευτέρα 10  Απριλίου 2023, εμφανίστηκε η Ιφιγένεια Καμτσίδου, Καθηγήτρια Συνταγματικού Δικαίου.

Η κ. Καμτσίδου σχολίασε πως «Έγινε μια προσπάθεια επιπόλαιη να απαγορευτούν κόμματα τα οποία σχετίζονται με εγκληματικές οργανώσεις, δυστυχώς η αρχική ρύθμιση δεν ήταν επαρκής ώστε να εξασφαλιστεί η σύνδεση κόμματος και εγκληματικής οργάνωσης, έχουμε συνταγματικό θέμα με αυτή τη ρύθμιση».

Στη συνέχεια η κ. Καμτσίδου ανέφερε πως «Θεωρώ ότι εγείρει ζητήματα συνταγματικότητας η ρύθμιση», «Υπάρχει μια παρέμβαση της εκτελεστικής εξουσίας στο έργο του δικαστικού σχηματισμού που θα αποφασίσει, ο κ. Τζανερίκος χρειαζόταν να υπερασπιστεί την ανεξαρτησία του οργάνου που ήταν επικεφαλής».

Τέλος η κ. Καμτσίδου σχολίασε πως «Είναι μια πολύ δύσκολη αξιολόγηση, ο δικαστικός σχηματισμός θα πρέπει να ελέγξει ποια είναι η πραγματική ηγεσία αυτού του κόμματος σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα», «Ποια αποδεικτικά μέσα θα χρησιμοποιήσει αυτός ο σχηματισμός για να αποφασίσει ποια είναι η πραγματική ηγεσία;».