Skip to main content

Ν. Δένδιας: Εθιμοτυπική συνάντηση με τον πρέσβη της Τουρκίας

Twitter/ Υπουργείο Εξωτερικών

Ο Νίκος Δένδιας υπογράμμισε τη βούληση για διατήρηση του θετικού κλίματος στις ελληνοτουρκικές σχέσεις.

Εθιμοτυπική συνάντηση με τον πρέσβη της Τουρκίας Τσαγατάι Ερτσιγίες είχε ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας.

Ο υπουργός Εξωτερικών τον συνεχάρη για την ανάληψη των καθηκόντων του.

Ο κ. Δένδιας υπογράμμισε τη βούληση για διατήρηση του θετικού κλίματος στις ελληνοτουρκικές σχέσεις και για περαιτέρω προώθησή τους με σεβασμό στο Διεθνές Δίκαιο, σύμφωνα με σχετική ανάρτηση του υπουργείου Εξωτερικών στο Twitter.

Σύντομο τετ α τετ Ν. Δένδια – Μ. Τσαβούσογλου

Χθες, Τρίτη, ο Ν. Δένδιας είχε σύντομη συνάντηση με τον Τούρκο ομόλογό του Μεβλούτ Τσαβούσογλου στις Βρυξέλλες, στο περιθώριο της Συνόδου Υπουργών Εξωτερικών του ΝΑΤΟ.

Στη συνάντηση αρχικά συμμετείχε και η υπουργός Εξωτερικών της Αλβανίας Όλτα Τζάτσκα, ενώ ακολούθως παρέμειναν οι Νίκος Δένδιας και Μεβλούτ Τσαβούσογλου, οι οποίοι είχαν σύντομη συνομιλία.

Ακάρ με Παναγιωτόπουλο: Ευχαριστώ τον ελληνικό λαό

Στο μεταξύ, τις ευχαριστίες του προς τον Έλληνα υπουργό Εθνικής Άμυνας Νίκο Παναγιωτόπουλο και τον ελληνικό λαό εξέφρασε ο Τούρκος υπουργός Άμυνας Χουλουσί Ακάρ, κατά τη διάρκεια επίσκεψης που πραγματοποίησαν χθες, Τρίτη, από κοινού στις σεισμόπληκτες περιοχές της Τουρκίας.

«Ο Ν. Παναγιωτόπουλος από την πρώτη στιγμή μετά τους καταστροφικούς σεισμούς στάθηκε στο πλευρό μας τόσο με τα μηνύματα που έστειλε όσο και με τις τηλεφωνικές επικοινωνίες που είχαμε μαζί του» ξεκαθάρισε ο Χ. Ακάρ.