Skip to main content

Γ. Δραγασάκης: Η ΝΔ βρίσκεται σε πανικό

«Υπάρχει μόνο εδραίωση των ανισοτήτων».

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννης Δραγασάκης εξαπέλυσε επίθεση στην κυβέρνηση κάνοντας λόγο για «διακυβέρνηση από μια εξτρεμιστική Δεξιά, σε συμμαχία με παρασιτικά συμφέροντα».

«Εκείνα που διαχρονικά πλουτίζουν εις βάρος της χώρας και λίγο πριν εκείνη χρεοκοπήσει, βγάζουν τα κεφάλαιά τους στο εξωτερικό και μετά επιστρέφουν και αγοράζουν φθηνά ξαναπλουτίζοντας», τόνισε χαρακτηριστικά, παραχωρώντας συνέντευξη στον σταθμό Kontra.

«Το 2018 η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ πέτυχε ν’ ανοίξει έναν καθαρό διάδρομο 10ετίας σε σχέση με το χρέος», υποστήριξε ο κ. Δραγασάκης. «Αν δεν αξιοποιήσουμε το χρόνο που έχουμε μπροστά, θα βρεθούμε πάλι σε μεγάλες περιπέτειες. Γι’ αυτό η 4ετία 2023-27 είναι εξαιρετικά κρίσιμη», προειδοποίησε.

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, εκτίμησε πως «η ΝΔ είναι σε πανικό. Το σύστημα που τη στηρίζει παραπληροφορεί, το ίδιο έκανε και εχθές σε σχέση με το όσα δήθεν δήλωσα, όμως η Αριστερά έχει καταστατικό καθήκον να ενημερώνει την κοινωνία. Και η επόμενη προοδευτική πλειοψηφία έχει ευθύνη να ξαναφτιάξει τη χώρα».

Γ. Δραγασάκης: Η κυβέρνηση ετοιμάζει αύξηση φορολογίας ελεύθερων επαγγελματιών;

Για το φορολογικό

«Υπάρχει κάποιος σήμερα που θεωρεί ότι το φορολογικό μας σύστημα δεν πρέπει ν’ αλλάξει; Υπάρχει κάποιος που θεωρεί το φορολογικό σύστημα στην Ελλάδα δίκαιο;», διερωτήθηκε ο κ. Δραγασάκης, επισημαίνοντας: «Διαφωνεί κάποιος σήμερα στο ότι η φορολογία της μισθωτής εργασίας πρέπει να μειωθεί; Ας αναρωτηθούμε. Ποιος φορολογείται πιο βαριά στην Ελλάδα για το ίδιο εισόδημα; Ο μισθωτός εργαζόμενος ή ο μερισματούχος;».

Τ«ο πρόγραμμα του ΠΑΣΟΚ μιλά γι’ αύξηση του φόρου μερισμάτων. Η Έκθεση Πισσαρίδη μιλούσε για ενιαία φορολόγηση όλων των εσόδων ανεξάρτητα από την πηγή τους (ενοίκια, μερίσματα κλπ). Τελικά με ποιον συμφωνεί και με ποιον διαφωνεί ο κ. Οικονόμου;»

«Είπαν κάποιοι «μα καλά, οι μεγαλομέτοχοι και τα στελέχη να μην φορολογούνται για μερίσματα με 5%, αλλά μικρομέτοχοι ή κάποιος νέος που έφτιαξε μια ΙΚΕ τι φταίει;». Μα ο Αλέξης Τσίπρας στη ΔΕΘ δεν είπε ότι για έως 50.000 ευρώ εισόδημα από μέρισμα δεν θ’ αλλάξει η φορολογία;», είπε.

«Να είναι στη βάση ενός πλαισίου αφορολόγητη η μεταβίβαση «στο παιδί» των οικογενειακών αποταμιεύσεων μια ζωής ή του «πατρικού». Αλλά να είναι αφορολόγητη η μεταβίβαση της τεράστιας περιουσίας των 800 χιλιάδων ευρώ ανά δωρητή;»

«Μιλάνε πολλοί για ισότητα ευκαιριών. Ποια ισότητα υπάρχει στον νέο που δέχεται αφορολόγητη μεταβίβαση περιουσιακών στοιχείων 100άδων χιλιάδων ευρώ, αν όχι εκατομμυρίων, και στον νέο που βιοπορίζεται φορολογούμενος βαριά για την εργασία του; Μόνο εδραίωση ανισότητας υπάρχει», τόνισε.

«Να μας πει η απερχόμενη κυβέρνηση της ΝΔ πως θα πρότεινε να μειωθεί το «χρέος Μητσοτάκη», δηλαδή τα 45 δισ. ευρώ πρόσθετο χρέος που δημιουργήθηκε την 4ετία 2019-23;», ανέφερε ο Γιάννης Δραγασάκης.

naftemporiki.gr