Skip to main content

Naftemporiki tv: «Η Αιώνια Τουρκία», όπως την αναλύει ο πρέσβης ε.τ. Γ. Αυφαντής

«Η βασική αρχή της εξαπάτησης, είναι ο απατεώνας να σου πει αυτό που θέλεις να ακούσεις»

΄Για ιδεολόγημα που συγκινεί τους ψηφοφόρους, έκανε λόγο ο πρέσβης επί τιμή Γιώργος Αϋφαντής, αναφερόμενος στην «Αιώνια Τουρκία» και στην ύψωση της «τουρκικής σημαίας πάνω σε κάστρα» που υποσχέθηκε ο Ερντογάν κατά την ομιλία του σε στρατιωτικούς  αν κερδίσει τις εκλογές.

«Πότε ευημερούσε η Τουρκία; Επί Σουλειμάν του Μεγαλοπρεπή. Άρα σε αυτόν θα κάνει αναφορές ο Ερντογάν» εξήγησε ο κ. Αϋφαντής, μιλώντας στην Naftemporiki TV.

«Η βασική αρχή της εξαπάτησης, είναι ο απατεώνας να σου πει αυτό που θέλεις να ακούσεις», επεσήμανε.

«Είναι ένα «όραμα» που περνάει απόλυτα στον Τούρκο ψηφοφόρο και πατάει πάνω στο ιδεολόγημα της Γαλάζιας Πατρίδας, που δεν αφορά μόνο την αναπόληση του παρελθόντος» τόνισε. «Η Γαλάζια Πατρίδα, με την εξαγωγή φυσικού αερίου και πετρελαίου, απο την Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη   εξασφαλίζει επιρροή, και οικονομική βιωσιμότητα που θα έχει άμεση επίδραση στην καθημερινότητα των Τούρκων» πρόσθεσε.

Τέλος,   αναφερόμενος στο ευχετήριο μήνυμα που έστειλαν οι Τούρκοι για τον εορτασμό της 25ης Μαρτίου, ο κ. Αυφαντής υπογράμμισε: «Πρόκειται για το τυπικότερο των μηνυμάτων. Ένα επικοινωνιακό κατασκεύασμα. Εμείς για δικούς μας λόγους το εμφανίσαμε σα να έπαψε να υπάρχει η τουρκική απειλή. Αυτό υπονομεύει την θέση της χώρας» κατέληξε.