Skip to main content

Τριμερής Μητσοτάκη, Μελόνι και Κόστα για την οικονομική διακυβέρνηση

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΑΠΑΜΗΤΣΟΣ/ΓΤΠ

Στόχος, σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, είναι να υπάρξει συντονισμός και συζήτηση για τους κανόνες οικονομικής διακυβέρνησης

Συνάντηση με τους πρωθυπουργούς της Ιταλίας Τζόρτζια Μελόνι και της Πορτογαλίας Αντόνιο Κόστα θα έχει σήμερα το πρωί ο πρωθυπουργός.

Στόχος, σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, είναι να υπάρξει συντονισμός και συζήτηση για τους κανόνες οικονομικής διακυβέρνησης.

Κατά τις ίδιες πηγές, ο κ. Μητσοτάκης θεωρεί ότι αυτή είναι μια συζήτηση που πρέπει να εξελιχθεί και στο επίπεδο των ηγετών (και όχι μόνο Eurogroup), να βασίζεται σε πραγματικά στοιχεία και όχι σε στερεότυπα του παρελθόντος.

Στο πνεύμα αυτό ο πρωθυπουργός επιδιώκει συντονισμό κινήσεων με τις χώρες του ευρωπαϊκού Νότου. Ο κ. Μητσοτάκης θα τονίσει πως κανένα από τα κράτη του Νότου – πολύ περισσότερο η Ελλάδα – δεν βρίσκεται σήμερα εκεί στο σημείο που ήταν κατά την κρίση χρέους. Θα επισημάνει ακόμη ότι είναι μεν απαραίτητη η ύπαρξη αξιόπιστων κανόνων που εγγυώνται την δημοσιονομική σταθερότητα, αλλά όπως θα διευκρινίσει, οι κανόνες αυτοί δεν πρέπει να υπονομεύουν τις αναγκαίες επενδύσεις σε τομείς, όπως η πράσινη και η ψηφιακή μετάβαση.