Skip to main content

Δυσφορία στο ΠΑΣΟΚ για τα συνεχόμενα «φάλτσα» του Ανδρέα Λοβέρδου

ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ EUROKINISSI

Πηγές της Χαριλάου Τρικούπη δεν έκρυψαν τον προβληματισμό τους τόσο για τον χρονισμό όσο και για το περιεχόμενο της εσωκομματικής κριτικής του κ. Λοβέρδου.

Εξαιρετικά βαρύ κλίμα επικρατεί στην Χαριλάου Τρικούπη κατά του Ανδρέα Λοβέρδου στον απόηχο της επίθεσης που εξαπέλυσε κατά του προέδρου του ΠΑΣΟΚ Νίκου Ανδρουλάκη, με στελέχη του κόμματος να θυμίζουν τα συνεχόμενα «φάλτσα» του πρώην υπουργού και να του καταλογίζουν ότι έφτασε σε σημείο χθες να ταυτιστεί με τη ρητορική των στενότερων συνεργατών του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Πηγές της Χαριλάου Τρικούπη δεν έκρυψαν τον προβληματισμό τους τόσο για τον χρονισμό όσο και για το περιεχόμενο της εσωκομματικής κριτικής του κ. Λοβέρδου στην διακηρυγμένη θέση για μη συμμετοχή του ΠΑΣΟΚ σε κυβέρνηση υπό τον Κυριάκο Μητσοτάκη ή τον Αλέξη Τσίπρα.

Σημειώνουν δε ότι η ατζέντα του προκαλεί πρόσθετα ερωτήματα αν αναλογιστεί κανείς ότι μόλις τον περασμένο Ιούνιο ο κ. Ανδρουλάκης τον στήριξε σε μία δύσκολη στιγμή του. Συγκεκριμένα, τότε ο κ. Λοβέρδος είχε «κρεμαστεί στα μανταλάκια» για έγγραφα της υπόθεσης Novartis αλλά ο κ. Ανδρουλάκης και η Χαριλάου Τρικούπη τον είχαν στηρίξει δημόσια μιλώντας για «επίθεση κατά της παράταξης» με αποτέλεσμα λίγο αργότερα να δικαιωθεί τόσο ο κ. Λοβέρδος όσο και το ΠΑΣΟΚ για την «αγκαλιά» που του προσέφερε.

Η «περίεργη» δήλωση Λοβέρδου για την στήριξη άλλου κόμματος πριν τις εκλογές

Στελέχη του ΠΑΣΟΚ υπενθυμίζουν επίσης ότι το Φθινόπωρο ο πρώην υπουργός είχε εκφράσει δημοσίως την «πολιτικά παράδοξη» θέση να ζητά από την Χαριλάου Τρικούπη να δηλώσει δημόσια ότι στηρίζει τη ΝΔ ή τον ΣΥΡΙΖΑ για κυβέρνηση συνεργασίας. Σημειώνουν δε με νόημα ότι παρά το «περίεργο» περιεχόμενο αυτής της πρωτοβουλίας το ΠΑΣΟΚ είχε προτιμήσει να μην αποδοκιμάσει δημόσια τον κ. Λοβέρδο για αυτή τη θέση.

Η νομική «σύσταση» Λοβέρδου στην Εύα Καϊλή να διατηρήσει την έδρα της

Από τα ραντάρ της Χαριλάου Τρικούπη δεν είχε περάσει, όμως, απαρατήρητη και η δημόσια διαφοροποίηση του κ. Λοβέρδου στην πολύκροτη υπόθεση της Εύας Καϊλή μετά την αποκάλυψη της εμπλοκής της στο Qatarqate και της άμεσης διαγραφής της με απόφαση του Νίκου Ανδρουλάκη. Τότε ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ είχε καλέσει δημοσίως την κυρία Καϊλή να επιστρέψει την έδρα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στο κόμμα αλλά ο κ. Λοβέρδος της είχε απευθύνει σύσταση να μην πράξει κάτι τέτοιο επικαλούμενος «νομικούς λόγους». «Κατά τη νομική μου προσέγγιση τις πρώτες αυτές μέρες πρέπει να μείνει (στην Ευρωβουλή)» είχε πει ο κ. Λοβέρδος σε συνέντευξή του στη Δημόσια Τηλεόραση.

Το «μπράβο» του Λοβέρδου στον Κώστα Αχ. Καραμανλή μετά τα Τέμπη

Αλγεινή εντύπωση είχαν προκαλέσει, όμως, στο ΠΑΣΟΚ και οι πιο πρόσφατες τοποθετήσεις του κ. Λοβέρδου υπέρ του παραιτηθέντα υπουργού Μεταφορών και Υποδομών, Κώστα Αχ. Καραμανλή μετά το πολύνεκρο δυστύχημα των Τεμπών. «Η πράξη του αυτή ήταν πράξη ευθύνης» είχε πει ταυτιζόμενος ουσιαστικά με την τοποθέτηση του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη.