Skip to main content

ΜέΡΑ25: Σκοπός της κυβέρνησης να παραδώσει το νερό στα ολιγαρχικά συμφέροντα

Ανακοίνωση με αιχμές προς όλους από το ΜέΡΑ25

«Ο μοναδικός σκοπός του νομοσχεδίου της κυβέρνησης (για το νερό) είναι να παραδώσει το δημόσιο αγαθό στα ολιγαρχικά συμφέροντα που διαφεντεύουν τη χώρα», επισημαίνει σε ανακοίνωσή του το ΜέΡΑ25,

«Συνεχίζεται σήμερα, παραμονές της Παγκόσμιας Ημέρας του Νερού, η συζήτηση στη Βουλή του νομοσχεδίου για την ιδιωτικοποίηση του νερού», σημειώνει σε ανακοίνωσή του το ΜέΡΑ25. «Όπως τονίστηκε, ιδιαίτερα και στην χθεσινή συνάντηση του γραμματέα του ΜέΡΑ25 Γιάνη Βαρουφάκη και των βουλευτών του κόμματος Κρίτωνα Αρσένη και Μαρίας Απατζίδη με την Πρωτοβουλία για τη Διασφάλιση της Δημόσιας Διαχείρισης του Νερού, ο μόνος σκοπός του νομοσχεδίου είναι να παραδώσει το δημόσιο αγαθό του νερού στα συμφέροντα», υπογραμμίζει το ΜέΡΑ25, υποστηρίζοντας πως «γι’ αυτό και διαδοχικές μνημονιακές/ολιγαρχικές κυβερνήσεις περνούν τις ΕΥΔΑΠ και ΕΥΑΘ αρχικά στο ΤΑΙΠΕΔ (ΓΑΠ – Σαμαράς – Παπαδήμος) και κατόπιν στο ΥΠΕΡΤΑΜΕΙΟ (Τσίπρας)».

«Αυτός είναι και ο λόγος που αγνοούν επιδεικτικά τις αποφάσεις του ΣτΕ, με τελευταία τη χθεσινή, που υπαγορεύει την επιστροφή των μετοχών των δύο οργανισμών στο δημόσιο. Το γεγονός ότι η δημόσια διαχείριση του νερού γίνεται αποτελεσματικά αλλά και με γνώμονα το δημόσιο και όχι το ιδιωτικό συμφέρον αποτελεί όνειδος για την Μητσοτάκης Α.Ε», προσθέτει και παραπέμπει στη δήλωση του γραμματέα του ΜέΡΑ25 Γιάνη Βαρουφάκη στη χθεσινή του ομιλία στη ολομέλεια της Βουλής: «Πώς μπορεί η Μητσοτάκης Α.Ε. να ανεχθεί το νερό να παραμένει δημόσιο χωρίς να υπάρχει πρόβλημα; Ανατρέπει το αφήγημα ότι το ιδιωτικό είναι πάντα καλύτερο από το δημόσιο (…) Λέτε ότι η ρυθμιστική αρχή απλά θα εποπτεύει, θα είναι ο διαιτητής των παρόχων που θα παραμείνουν δημόσια. Αφήστε τα σάπια! Το να βάλεις δημόσια ρυθμιστική αρχή να ρυθμίζει το Δημόσιο, είναι το ίδιο ηλίθιο με το να έχεις διαιτητή όταν παίζεις μόνος σου πασιέντζα. Είστε ατζέντηδες των αρπακτικών που θέλουν και το νερό μας, λίγο πριν πέσετε από την εξουσία».

«Η ιδιωτικοποίηση είναι καταστροφική και δε θα αφήσουμε κανέναν να μας ρίξει στάχτη στα μάτια! Η αψήφιση των αποφάσεων του ΣτΕ είναι βαθιά αντιδημοκρατική! Το νερό είναι και πρέπει να παραμείνει δημόσιο αγαθό και γι’ αυτό όλες και όλοι μας πρέπει να στηρίξουμε την Πρωτοβουλία για τη Διασφάλιση της Δημόσιας Διαχείρισης του Νερού, ασχέτως του αποτελέσματος της σημερινής ψηφοφορίας», καταλήγει η ανακοίνωση.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διαβάστε ακόμη

Κόκκινη γραμμή η ιδιωτικοποίηση του νερού