Skip to main content

ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ: Το τελευταίο δημοσίευμα των NYT «ξηλώνει το κυβερνητικό αφήγημα» για τις παρακολουθήσεις

ΖΑΧΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ / INTIME NEWS

«Η διεθνούς φήμης εφημερίδα αποκαλύπτει τα έργα και τις ημέρες των εκλεκτών του Πρωθυπουργού στην ΕΥΠ και γύρω από αυτή».

Το τελευταίο δημοσίευμα των New York Times για την ταυτόχρονη παρακολούθηση στελέχους της Meta (Facebook) στην Ελλάδα μέσω του Predator και από την ΕΥΠ, σχολιάζει σε ανακοίνωσή του το ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής υποστηρίζοντας ότι «ξηλώνει το κυβερνητικό αφήγημα ότι οι ελληνικές υπηρεσίες πληροφοριών δεν σχετίζονται με το παράνομο λογισμικό».

Στο δημοσίευμά τους οι NYT, επικαλούμενοι έγγραφα και πηγές με γνώση του θέματος, αναφέρουν ότι η πρώην μάνατζερ πολιτικής κυβερνοασφάλειας για το Facebooκ και μέλος στο ευρωπαϊκό κέντρο του αμερικανικού think tank Atlantic Council, Άρτεμις Σίφορντ (αμερικανικής και ελληνικής υπηκοότητας) όσο βρισκόταν στην Ελλάδα βρέθηκε στο στόχαστρο τόσο του παράνομου λογισμικού Predator, όσο και της ΕΥΠ (για ένα χρόνο).

Σχολιάζοντας το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ αναφέρεται σε μία συγκεκριμένη φράση του δημοσιεύματος: «Η ταυτόχρονη παρακολούθηση του τηλεφώνου του στόχου από την ΕΥΠ και ο τρόπος που παγιδεύτηκε δείχνουν ότι η υπηρεσία κατασκοπίας και όποιος έβαλε το λογισμικό, που είναι γνωστό ως Predator, δούλευαν χέρι-χέρι».

Η φράση αυτή, υπογραμμίζεται το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, αποκαλύπτει τα έργα και τις ημέρες των εκλεκτών του Πρωθυπουργού στην ΕΥΠ και γύρω από αυτή.

«Αλλά εξίσου, αν όχι περισσότερο σημαντικά, είναι τα ερωτήματα που εγείρονται σχετικά με την εμπλοκή του ιστότοπου μέσω του οποίου οργανώθηκε η διαδικασία και διακινήθηκαν τα μηνύματα για τον μαζικό εμβολιασμό του πληθυσμού για την COVID-19. Απαιτείται άμεσος έλεγχος και διαβεβαίωση ότι τα ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα εκατομμυρίων πολιτών δεν έγιναν βορά ενός παράνομου πανοπτικού συστήματος παρακολούθησης με ευθύνη της Κυβέρνησης», καταλήγει η ανακοίνωση.