Skip to main content

ΥΠΕΞ: Να αποφευχθούν τα ταξίδια σε Μάλι και Μπουρκίνα Φάσο – Τι να κάνετε αν βρίσκεστε εκεί

Υπουργείο Εξωτερικών
ΧΑΛΚΙΟΠΟΥΛΟΣ ΝΙΚΟΣ / INTIME NEWS

Αρμόδια Αρχή είναι η Πρεσβεία μας στο Ντακάρ (Σενεγάλη), επισημαίνει το υπ. Εξωτερικών. 

Λαμβάνοντας υπόψη την κατάσταση ασφαλείας στο Μάλι και στη Μπουρκίνα Φάσο, το υπουργείο Εξωτερικών, συνιστά στους Έλληνες πολίτες να αποφύγουν τα μη απολύτως αναγκαία ταξίδια στις δύο αυτές χώρες.

Παράλληλα, συνιστάται, στους Έλληνες πολίτες, που βρίσκονται ήδη εκεί, να αποφεύγουν περιττές μετακινήσεις -ιδιαίτερα μετά τη δύση του ηλίου- και να τηρούν τα μέγιστα δυνατά μέτρα ασφαλείας.

“Η χώρα μας δεν διαθέτει Διπλωματικές/Προξενικές Αρχές στις προαναφερθείσεις χώρες. Αρμόδια Αρχή είναι η Πρεσβεία μας στο Ντακάρ (Σενεγάλη)”, επισημαίνει το υπ. Εξωτερικών.

Σημειώνεται ότι περίπου εξήντα άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους την 26η Φεβρουαρίου στην επίθεση που φέρονται να διέπραξαν τζιχαντιστές στην Παρτιαγκά, κοινότητα στο ανατολικό τμήμα της Μπουρκίνα Φάσο.

Μέχρι σήμερα, δεν έχει ανακοινωθεί κανένας επίσημος απολογισμός, ανακοίνωσε χθες οργάνωση υπεράσπισης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Χθες, σε δελτίο Τύπου που δημοσιοποίησε, το Εθνικό Συμβούλιο Οργανώσεων της Κοινωνίας των Πολιτών, έκανε λόγο για «πολύ σοβαρή κατάσταση» σε τομείς της χώρας, ειδικά στο ανατολικό της τμήμα, όπου τα πράγματα είναι «πολύ ανησυχητικά».