Skip to main content

Στη Λάρισα ο Γ. Ραγκούσης με εντολή Αλ. Τσίπρα – Σειρά συναντήσεων για το δυστύχημα στα Τέμπη

ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΤΖΕΚΑΣ/EUROKINISSI

Αστυνομία, πυροσβεστική και ΟΣΕ, θα ενημερώσουν τον τομεάρχη Διαφάνειας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.

Με εντολή του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Αλέξη Τσίπρα, ο τομεάρχης Διαφάνειας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Γιάννης Ραγκούσης, βρίσκεται αυτή την ώρα στην Λάρισα, προκειμένου να ενημερωθεί για διάφορα θέματα που αφορούν στο σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, ο κ. Ραγκούσης θα έχει σειρά συναντήσεων με τους επικεφαλής της αστυνομίας, της πυροσβεστικής και του ΟΣΕ.

Την ίδια ώρα, στον ανακριτή οδηγείται σήμερα και ο σταθμάρχης της επόμενης βάρδιας από την αυτήν που σημειώθηκε το δυστύχημα, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Στόχος της κλήσης είναι να συλλέξει ο ανακριτής όλες τις πληροφορίες που απαιτούνται προκειμένου να σχηματιστεί πλήρης εικόνα για το τι συνέβη το βράδυ της τραγωδίας. Κατά τη διάρκεια της ημέρας θα κληθούν από τον ανακριτή και άλλα πρόσωπα.

Τέμπη: Δύο εφέτες ανακριτές θα αναλάβουν την έρευνα

Υπενθυμίζεται ότι για την τραγωδία στα Τέμπη απολογήθηκε χθες ο 59χρονος σταθμάρχης της Λάρισας, στη βάρδια του οποίου σημειώθηκε το σιδηροδρομικό δυστύχημα. Ο 59χρονος κρίθηκε προφυλακιστέος. Ο σταθμάρχης αντιμετωπίζει σοβαρές κατηγορίες, όπως την κακουργηματική πράξη της διατάραξης ασφαλείας των συγκοινωνιών, αλλά και του πλημμεληματικού χαρακτήρα αδικήματος της ανθρωποκτονίας από αμέλεια κατά συρροή και της σωματικής βλάβης από αμέλεια κατά συρροή.

Όπως τόνισε ο δικηγόρος του 59χρονου, ο εντολέας του αναγνωρίζει το λάθος του στον βαθμό που του αναλογεί. Ο σταθμάρχης υποστήριξε ότι ήταν μόνος του στη βάρδια και ότι είχε να διαχειριστεί τη σιδηροδρομική ασφάλεια της κεντρικής Ελλάδας για είκοσι λεπτά.