Skip to main content

Γ. Οικονόμου για Πολάκη: Ο κ. Τσίπρας εκκόλαψε και γέννησε τον πολακισμό

ΚΑΜΣΗΣ ΔΗΜΟΣΘΕΝΗΣ / INTIME NEWS

«Ο Αλέξης Τσίπρας να αναλάβει την πολιτική ευθύνη για αυτή την κατρακύλα» ανέφερε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος

«Ο πολακισμός και η ομόφωνη καταδίκη του κ. Παππά είναι οι δύο όψεις του ίδιου νομίσματος», τόνισε ο Γιάννης Οικονόμου κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών, καλώντας τον Αλέξη Τσίπρα «να αναλάβει προσωπικά την πολιτική ευθύνη για αυτή την κατρακύλα».

«Δύο γεγονότα των τελευταίων ημερών -η απόφαση του Ειδικού Δικαστηρίου για τον κ. Παππά και το φασιστικό ξέσπασμα του κ. Πολάκη– αναδεικνύουν τα αντιδημοκρατικά και αντιθεσμικά στοιχεία της ταυτότητας του ΣΥΡΙΖΑ  και τις μεγάλες ευθύνες του κ. Τσίπρα στην εκκόλαψη και στη γιγάντωσή τους» ανέφερε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Όπως είπε, «ο πολακισμός δεν εμφανίστηκε τώρα, υπάρχει και γιγαντώνεται χρόνια μέσα στον ΣΥΡΙΖΑ, με την ανοχή, αν όχι με την καθοδήγηση του ίδιου του κ. Τσίπρα. «Ο πολακισμός είναι το ανώτατο στάδιο και η ολοκλήρωση ενός είδους πολιτικής, του συριζαϊσμού, που εμπνεύστηκε, εξέθρεψε και εισήγαγε σταδιακά ο κ. Τσίπρας από το 2011. Τότε, που εμπνεόμενος από το ρητό του Μάο Τσε Τουνγκ ‘Μεγάλη αναταραχή, θαυμάσια κατάσταση’, έβαλε σκοπό να κάνει τα πάντα, τα πάντα όμως, προκειμένου να γίνει ο ίδιος Πρωθυπουργός. Στο όνομα του καιροσκοπισμού του δεν δίστασε μπροστά σε τίποτα και σε κανέναν. Η αρχή έγινε στην πλατεία Συντάγματος, την εποχή των Αγανακτισμένων το 2011. Τότε, συντελέστηκε η πρώτη μεγάλη πολιτική μετατόπιση του ΣΥΡΙΖΑ» είπε ο κ. Οικονόμου βάλλοντας κατά του Αλέξη Τσίπρα.

«Σήμερα, μπροστά στην κατακραυγή του συνόλου της κοινωνίας, υπό το βάρος της ομόφωνης απόφασης του Ειδικού Δικαστηρίου για την καταδίκη του κ. Παππά, ετοιμάζονται να απομακρύνουν από τις τάξεις του κόμματός τους τον κ. Πολάκη. Για να απαλλαγούν, όμως, από τον πολακισμό χρειάζονται πολλά πολλά περισσότερα» συνέχισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος. Όπως επεσήμανε, το ελάχιστο που απαιτείται «είναι ο άνθρωπος που επί 15 συνεχή χρόνια είναι Αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ να αναλάβει την πολιτική ευθύνη για αυτή την κατρακύλα».

Διερωτήθηκε στη συνέχεια: «Άραγε ο κ. Πολάκης  μια μεμονωμένη ιδιαίτερη περίπτωση, ο οποίος ενίοτε ξεφεύγει από τα όρια και προχθές το παράκανε; Άραγε η αμφισβήτηση και η υποβάθμιση των θεσμών είναι θέση μόνο του κ. Πολάκη ή μήπως η αρχή ‘δεν υπάρχουν θεσμοί, αλλά μόνο λαός’ είναι η βασική αντίληψη του κ. Τσίπρα; Η προσπάθεια άλωσης και απονομιμοποίησης της Δικαιοσύνης, οι επιθέσεις στους δικαστικούς λειτουργούς  χαρακτηρίζουν μόνον τον κ. Πολάκη ή μήπως αποτελούν θεμελιώδη αντίληψη του κ. Τσίπρα και του ΣΥΡΙΖΑ; Η στοχοποίηση δημοσιογράφων και Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης εξαντλούνταν μόνον στον κ. Πολάκη ή μήπως αποτελεί κυρίαρχη αντίληψη του κ. Τσίπρα, οποίος όπου βρεθεί και όπου σταθεί μιλά για ελεγχόμενα από την Κυβέρνηση -«πετσωμένα» Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης;».

Καταλόγισε επίσης στον κ. Τσίπρα ότι «εκκόλαψε και γέννησε τον πολακισμό» και συμπλήρωσε πως «δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι μέσα στο σώμα του κ. Πολάκη, υπάρχει το πνεύμα του κ. Τσίπρα».

Επιπλέον ανέφερε ότι επιβάλλεται και η διαγραφή του Νίκου Παππά τονίζοντας ότι η απόφαση του ειδικού δικαστηρίου είναι κόλαφος για τον ίδιο τον Αλέξη Τσίπρα και αποκαλύφθηκε η θεσμική εκτροπή κατά τη διακυβέρνησή του. «Κρίθηκε ένοχος όχι μέσω ισχυρισμών κουκουλοφόρων μαρτύρων», συνέχισε και ζήτησε ανάληψη πολιτικών ευθυνών άμεσα.

«Έχουμε ομόφωνη, αμετάκλητη δικαστική απόφαση», συνέχισε και ρώτησε αν ο Αλέξης Τσίπρας θα αναλάβει την πολιτική ευθύνη και θα αποσύρει από τα ψηφοδέλτια και θα διαγράψει από τον ΣΥΡΙΖΑ τον κ. Παππά. «Για να κρατά ο κ. Τσίπρας στα ψηφοδέλτια τον κ. Παππά, ο κ. Παππάς κρατά με κάτι πολύ δυνατό τον κ. Τσίπρα. Τι είναι, θα το μάθουμε», συμπλήρωσε.

Την Παρασκευή οι απαντήσεις για κατώτατο μισθό – εκλογές

Ερωτηθείς σχετικά με τις εκλογές και το ύψος του κατώτατου μισθού ο κ. Οικονόμου απάντησε πως «στο υπουργικό συμβούλιο της Παρασκευής θα πάρετε τις απαντήσεις σας για όλα αυτά τα ερωτήματα».

Για τη Σοφία Νικολάου

Σε ό,τι αφορά το ζήτημα της Σοφίας Νικολάου επανέλαβε ότι όλα τα στοιχεία που αφορούν την συγκεκριμένη υπόθεση σταθμίζονται και με την ανακοίνωση των ψηφοδελτίων, η οποία δεν θα αργήσει και θα υπάρξει η απάντηση στο θέμα αυτό. «Σταθμίζονται όλα τα στοιχεία. Το μόνο που μπορώ να σας πω με βεβαιότητα είναι ότι αν υπήρχε πιθανότητα στελέχους της Ν.Δ. να έχει καταδικαστεί με ομόφωνη, αμετάκλητη απόφαση δικαστηρίου δεν θα υπήρχε καν συζήτηση αν θα ήταν μέλος της Ν.Δ. ή υποψήφιος στις εκλογές» είπ