Skip to main content

Ειδικό Δικαστήριο: Ποινή φυλάκισης 2 ετών στον Ν. Παππά

Στον Χρήστο Καλογρίτσα, ο οποίος κατηγορείται για συνέργεια στο αδίκημα, επιβλήθηκε χρηματική ποινή.

Την ανώτατη ποινή που προβλέπει ο νόμος, δύο χρόνια φυλάκιση, με τριετή αναστολή επέβαλε το Ειδικό Δικαστήριο στον πρώην υπουργό Νίκο Παππά, ενώ στον Χρήστο Καλογρίτσα επιβλήθηκε χρηματική ποινή πέντε χιλιάδων ευρώ.

Ο εισαγγελέας του Ειδικού Δικαστήριου Δημήτρης Ασπρογέρακας ζήτησε να σταλούν στον εισαγγελέα τα πρακτικά με την κατάθεση της γραμματέως του Χρήστου Καλογρίτσα Ευθαλίας Διαμαντή που είχε καταθέσει ότι «φάκελοι και τσάντες έφευγαν απο γραφείο Καλογρίτσα για το κόμμα του ΣΥΡΙΖΑ».

Oμόφωνα το Δικαστήριο έκανε δεκτή την εισήγηση του εισαγγελέα της έδρας.

Ένοχος ο Νίκος Παππάς για παράβαση καθήκοντος – Ποινή 1 έτους πρότεινε ο εισαγγελέας

Σε δήλωσή τους οι συνήγοροι του Χρήστου Καλογρίτσα Ανδρέας Λοβέρδος και Άγγελος Καραχάλιος, αναφέρουν:

“Το ειδικό δικαστήριο έκρινε ένοχο τον Νίκο Παππά, για παράβαση καθήκοντος. Η προσπάθεια του πρώην Υπουργού να μετατρέψει  σε πολιτική μία αμιγώς ποινική υπόθεση, απέτυχε παταγωδώς. Η αλήθεια έπρεπε να περάσει από το δικαστήριο και πράγματι  πέρασε σε ό,τι αφορά τον εντολέα μας κ. Χρήστο Καλογρίτσα. Η  σημερινή ομόφωνη απόφαση αποτελεί δικαίωση, γιατί συνιστά πλήρη και οριστική απόδειξη ότι, πράγματι  έλεγε την αλήθεια”.

Σε δήλωσή του ο Βαγγέλης Γεωργακόπουλος, συνήγορο έτους Νίκου Παππά, δήλωσε:

Σε μια εποχή, που στην συνείδηση του ελληνικού Λαού η δικαστική εξουσία έχει αποξενωθεί από την δικαιοσύνη, είναι αναμενόμενο σε μία πολιτική δίκη η απόφαση να είναι βαθύτατα και μόνον πολιτική.

Δήλωση Θεοδώρου Μαντά – συνηγόρου Νίκου Παππά

Προφανής, ακατανόητη και εντελώς αδικαιολόγητη η δυσαρμονία ανάμεσα στην πρόταση της Εισαγγελέως  και στην απόφαση του Ειδικού Δικαστηρίου. Η ορθότητα της δεν θα κριθεί από την ομοφωνία αλλά από τον αντίκτυπό της στην Ελληνική κοινωνία.

Το μοναδικό πραγματικό γεγονός το οποίο αποδείχθηκε σε αυτήν την ακροαματική διαδικασία είναι ότι με τις ενέργειες του Νίκου Παππά εισέρρευσαν εκατοντάδες εκατομμυρίων στα ταμεία του Ελληνικού Δημοσίου από τον εξορθολογισμό του ραδιοτηλεοπτικού τοπίου.

naftemporiki.gr