Skip to main content

Γ. Οικονόμου για market pass: Πάνω από 1,2 εκατ. αιτήσεις εγκρίθηκαν μέσα σε δύο μέρες

(ΒΑΣΙΛΗΣ ΡΕΜΠΑΠΗΣ/EUROKINISSI)

Τι απάντησε σχετικά με τον χρόνο των εκλογών και το ενδεχόμενο ντιμπέιτ - Πώς αποτιμά η κυβέρνηση την επίσκεψη Μπλίνκεν

Περισσότερες από 1,2 εκατ. αιτήσεις εγκρίθηκαν τις πρώτες δύο μέρες λειτουργίας της πλατφόρμας για το market pass, όπως ανέφερε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών.

«Η κυβέρνηση δεν χάνει τον στόχο της που είναι η αντιμετώπιση των μεγάλων εισαγόμενων κρίσεων και η απάλυνση των επιπτώσέων τους. Απόδειξη της προσπάθειας αυτής και της κυβερνητικής μέριμνας είναι ότι χθες, με τη συμπλήρωση της δεύτερης μέρας που ήταν ανοιχτή η πλατφόρμα για το market pass, είχαν εγκριθεί μέχρι το βράδυ πάνω από 1,2 εκατ. αιτήσεις για την ενίσχυση» ανέφερε συγκεκριμένα. Υπενθύμισε ακόμη πως «το μέτρο προέρχεται από τους πόρους που εξασφαλίστηκαν από τη φορολόγηση των υπερκερδών σε δύο επιχειρήσεις με αποτέλεσμα να ωφεληθεί το 85% των ελληνικών νοικοκυριών».

Για τον χρόνο των εκλογών

Ερωτηθείς σχετικά με τη δήλωση του πρωθυπουργού ότι «δεν αργούν οι εκλογές» και αν αυτή σημαίνει ότι οι κάλπες θα στηθούν στις 9 Απριλίου σχολίασε πως «ό,τι λέει ο πρωθυπουργός το εννοεί».

Απαντώντας σε ερώτηση για το πόσες συνεδριάσεις του υπουργικού συμβουλίου επίκεινται απάντησε πως «υπουργικά συμβούλια θα έχουμε μέχρι να διαλυθεί η Βουλή». «Όταν έρθει η ώρα να διαλυθεί η Βουλή θα το μάθετε με τον πιο επίσημο τρόπο από τον πρωθυπουργό» συμπλήρωσε.

Για το ενδεχόμενο ντιμπέιτ

Σε ό,τι αφορά το ενδεχόμενο διεξαγωγής προεκλογικού ντιμπέιτ μεταξύ του Κυριάκου Μητσοτάκη και του Αλέξη Τσίπρα δήλωσε πως η κυβέρνηση δεν είναι αρνητική. «Στη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου ένα από τα ζητούμενα είναι και ο πολιτκός διάλογος, η τηλεμαχία μεταξύ των πολιτικών αρχηγών όλων των κομμάτων και μεταξύ των δύο κομμάτων που προηγούνται. Αυτό γινόταν σε όλες τις προεκλογικές αναμετρήσεις. Θα υπάρχουν συζητήσεις και διαβουλεύσεις και στη διάρκεια αυτής της προεκλογικής αναμέτρησης όταν ξεκινήσει η προεκλογική περίοδος θα τα δούμε όλα αυτά πολύ πιο συγκεκριμένα» είπε.

Η αποτίμηση της επίσκεψης Μπλίνκεν

Κάνοντας μία αποτίμηση της επίσκεψης του Αμερικανού ΥΠΕΞ Άντονι Μπλίνκεν στη χώρα μας ο κ. Οικονόμου ανέφερε πως «κοινή εκτίμηση είναι ότι οι ελληνοαμερικανικές σχέσεις βρίσκονται στο καλύτερο επίπεδο από ποτέ». Ξεχωριστή σημασία, όπως σημείωσε, «έχει η αναγνώριση του ηγετικού ρόλου της Ελλάδας στην περιοχή και η μετεξέλιξή της σε κόμβο μεταφοράς ενέργειας»

Επιπλέον, πρόσθεσε, επισημάνθηκε ότι το κλίμα που έχει διαμορφωθεί μετά στους σεισμούς στην Τουρκία θα μπορούσε να αποτελέσει απαρχή για να βελτιωθούν οι διμερείς σχέσεις.

«Κανένα περιθώριο παρερμηνείας» της απόφασης Κ. Καραμανλή να μην είναι υποψήφιος

Σε ερώτηση για το πώς «διαβάζει» την απόφαση του πρώην πρωθυπουργού, Κώστα Καραμανλή, να μην είναι υποψήφιος στις επερχόμενες βουλευτικές, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος απάντησε: «Τη διαβάζω όπως την έγραψε. Δεν άφησε κανένα περιθώριο παρερμηνείας. Στηρίζει την κυβέρνηση της Ν.Δ. και την παράταξη που υπηρετεί με συνέπεια 50 χρόνια και θα είναι στην πρώτη γραμμή για την επανεκλογή του Κυριάκου Μητσοτάκη και της Ν.Δ.».

Για τη Σοφία Νικολάου

Κληθείς να σχολιάσει δηλώσεις της Σοφίας Νικολάου κατά στελεχών του ΣΔΟΕ και ερωτηθείς αν η κυβέρνηση βλέπει «ρυπαρά δίκτυα» εντός του Σώματος ο κ. Οικονόμου απάντησε πως «υπάρχουν οι εκδοχές της κ. Νικολάου» και πως σε αυτή τη φάση δεν έχει να προσθέσει κάτι παραπάνω. Σημείωσε ακόμη πως η ανακοίνωση των ψηφοδελτίων της Ν.Δ. αναμένεται το επόμενο διάστημα.

naftemporiki.gr