Skip to main content

ΣΥΡΙΖΑ για Νικολάου: Θα συνεχίσει o Μητσοτάκης να την έχει στα ψηφοδέλτια της ΝΔ;

ΜΠΟΛΑΡΗ ΤΑΤΙΑΝΑ / EUROKINISSI

«Δεν κλήθηκα για εξηγήσεις», λέει η Σοφία Νικολάου.  

«Το θέμα στα όσα είπε η κ. Νικολάου σήμερα δεν είναι εάν προκαλεί ζημιά στη ΝΔ, αλλά η δεδομένη ζημία 2 εκατ. ευρώ που προκάλεσε στο Δημόσιο εν μέσω πανδημίας, σύμφωνα με το ΣΔΟΕ, από απευθείας αναθέσεις σε ανύπαρκτες εταιρίες», τονίζει σε ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.

«Ωστόσο», συνεχίζει, «η κ. Νικολάου είπε και κάτι σωστό: Πως είναι θέμα του κ. Μητσοτάκη εάν θα την αποπέμψει. Θα τολμήσει ο κ. Μητσοτάκης να σηκώσει το γάντι που του πέταξε η κ. Νικολάου ή θα συνεχίσει να την έχει στα ψηφοδέλτια της ΝΔ;».

Σημειώνεται ότι η πρώην γενική γραμματέας Αντεγκληματικής Πολιτικής, Σοφία Νικολάου, μιλώντας σήμερα στον ΑΝΤ1 για όσα διέρρευσαν σχετικά με το πόρισμα του ΣΔΟΕ και τη «μαύρη τρύπα» στα ταμεία του ελληνικού δημοσίου ύψους 2 εκατ. ευρώ μετά τις απευθείας αναθέσεις την περίοδο του κορωνοϊού, ανέφερε κατηγορηματικά ότι «Δεν κλήθηκε για εξηγήσεις».

Παράλληλα, ξεκαθάρισε πως είχε προαναγγελθεί από στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, όπως τον κ. Πολάκη όταν επισκέφθηκε το ΣΔΟΕ, τονίζοντας ότι η συγκεκριμένη αναφορά υποβλήθηκε βιαστικά για να δημοσιευτεί σε εφημερίδα, χωρίς να έχουν γίνει οι απαραίτητες ενέργειες.

«Για τον λόγο αυτό ο προϊστάμενος της Οικονομικής Εισαγγελίας, άσκησε ποινική δικογραφία σε βάρος των ελεγκτών του ΣΔΟΕ που έκαναν την αναφορά», σημείωσε η κ. Νικολάου.

Πρόσθεσε ακόμη πως από την πορισματική αναφορά απουσίαζε ένα βασικό έγγραφο που βεβαιώνει ότι όλες οι συμβάσεις που έγιναν από την ΓΓ Αντεγκληματικής Πολιτικής την περίοδο της πανδημίας ήταν καθ’ όλα νόμιμες.

Αναφέρθηκε επίσης στην απάντηση που έδωσε ο κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου, σχετικά με την υποψηφιότητα της, ο οποίος είπε πως μέχρι τη στιγμή της ανακοίνωσης των ψηφοδελτίων καμιά υποψηφιότητα δεν είναι δεδομένη κι αυτό προφανώς ισχύει για τη δική της.

Η ίδια επεσήμανε πως η δική της υποψηφιότητα έχει ανακοινωθεί από το ίδιο το πρωθυπουργικό γραφείο.