Skip to main content

Πέθανε ο βουλευτής της Ν.Δ. Μανούσος Βολουδάκης

ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ / INTIME NEWS

Αντιμετώπιζε σοβαρό πρόβλημα υγείας και τις τελευταίες ημέρες νοσηλευόταν σε νοσοκομείο της Αθήνας

Σε ηλικία 57 ετών πέθανε ο βουλευτής Χανίων της Νέας Δημοκρατίας Μανούσος Βολουδάκης, όπως γνωστοποίησε ο πρόεδρος της Βουλής Κωνσταντίνος Τασούλας. Ο εκλιπών αντιμετώπιζε σοβαρό πρόβλημα υγείας και τις τελευταίες ημέρες νοσηλευόταν σε νοσοκομείο της Αθήνας. Η αντίστροφη μέτρηση ξεκίνησε από το Σάββατο, όταν η υγεία του άρχισε να επιδεινώνεται δραματικά και σήμερα έχασε τελικά τη μάχη.

Η διαδρομή του στην πολιτική

Ο Μανούσος Βολουδάκης γεννήθηκε στις 16 Δεκεμβρίου 1966. Σπούδασε στο Τμήμα Οικονομικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Αθηνών και είχε μεταπτυχιακό τίτλο (Master’s) στην Πολιτική Οικονομία από το Πανεπιστήμιο του Έσσεξ της Αγγλίας.

Εξελέγη πρώτη φορά βουλευτής Χανίων με τη Ν.Δ. το 2007. Επανεξελέγη στις διπλές εκλογές του 2012, καθώς και τον Ιούλιο του 2019. Διετέλεσε Γενικός Γραμματέας Εμπορίου στο υπουργείο Ανάπτυξης την περίοδο 2005- 2006. Τον Ιανουάριο του 2010 ανέλαβε τη θέση του Γραμματέα Νέων Τεχνολογιών, Έρευνας και Καινοτομίας της Ν.Δ., από την οποία παραιτήθηκε το Δεκέμβριο του 2011 για να συμμετάσχει στις επόμενες βουλευτικές εκλογές. Τον Ιούνιο του 2012 ανέλαβε υφυπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης. Τον Οκτώβριο του 2015 ως τον Ιουνίου του 2019, εργάσθηκε ξανά στον ιδιωτικό τομέα, αναλαμβάνοντας τη θέση του Διευθύνοντος Συμβούλου της εταιρείας International Trade S.A., του Ομίλου ΒΙΟΧΑΛΚΟ, με έδρα τις Βρυξέλλες και τον Ιούλιο του 2019 επανεκλέχθηκε βουλευτής Χανίων.

Ήταν παντρεμένος και πατέρας τριών παιδιών.

Κ. Μητσοτάκης: Η δημόσια ζωή τού οφείλει πολλά

Την οδύνη του για την απώλεια του Μανούσου Βολουδάκη, εξέφρασε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης. «Είναι φτωχά τα λόγια για να περιγράψουν τη συντριβή μου από την απώλεια του Μανούσου Βολουδάκη. Του καλού φίλου και συνεργάτη, αλλά και αγαπημένου συμπατριώτη και πιστού συμμαχητή μου στη Νέα Δημοκρατία» αναφέρει σε ανάρτησή του ο κ. Μητσοτάκης.

«Ο Μανούσος αφήνει ένα αποτύπωμα ποιότητας σε όλη τη διαδρομή του. Ως βουλευτής, ως οικονομολόγος, ως Χανιώτης. Ενώ η δημόσια ζωή τού οφείλει πολλά, καθώς ως υφυπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης πολέμησε γενναία τη γραφειοκρατία» σημειώνει ο πρωθυπουργός και προσθέτει:

«Η κυβέρνηση και η παράταξη θρηνούν για τον τόσο πρόωρο χαμό του. Η σκέψη μας είναι, τώρα, στην οικογένειά του. Στην αγαπημένη του Σέβη και στα τρία τους παιδιά. Δάφνη, Σήφη και Γιώργο, να θυμάστε πάντα τον πατέρα σας. Και να είστε περήφανοι γι’ αυτόν».

Αντ. Σαμαράς: Η απώλεια του Μανούσου Βολουδάκη μάς βυθίζει σε απέραντη θλίψη

Τα ειλικρινή του συλλυπητήρια στους οικείους του εκλιπόντος εξέφρασε ο πρώην πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς.

«Η απώλεια του Μανούσου Βολουδάκη βυθίζει σε απέραντη θλίψη τους πάντες. Ένας υπέροχος νέος άνθρωπος, ευγενής, πολιτισμένος, κατηρτισμένος, προσηνής, οικογενειάρχης χάθηκε. Μας συνέδεε βαθειά προσωπική φιλία, πολιτική συναντίληψη, κοινή αγωνία για το μέλλον της Πατρίδας μας. Πολιτεύτηκε με ήθος, με επιχειρήματα και προπαντός με ανυπέρβλητη μαχητικότητα. Η οικογένειά του, τα Χανιά, η Παράταξή του, οι φίλοι του, δεν θα τον ξεχάσουμε ποτέ» δήλωσε.

ΣΥΡΙΖΑ: Ένας πολιτικός με έντονη κοινωνική και πολιτική δραστηριότητα

Συλλυπητήριο μήνυμα εξέδωσε ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ για τον θάνατο του Μ. Βολουδάκη αναφέροντας:

«Ο Μανούσος Βολουδάκης υπήρξε ένας πολιτικός με έντονη κοινωνική και πολιτική δραστηριότητα. Ήταν ιδιαίτερα αγαπητός στην ιδιαίτερη πατρίδα του, την Κρήτη.

Εξελέγη βουλευτής για πρώτη φορά στα Χανιά το 2007 και είχε επιδείξει ένα πολύπλευρο ενδιαφέρον για πολλά και διαφορετικά ζητήματα δημόσιας πολιτικής. Εκφράζουμε τα συλλυπητήρια μας στην οικογένειά του και στο κόμμα του, τη Νέα Δημοκρατία».

Ν. Ανδρουλάκης: Ο θάνατος βύθισε στη θλίψη ολόκληρο τον πολιτικό κόσμο

«Ο ξαφνικός θάνατος του βουλευτή Μανούσου Βολουδάκη βύθισε στη θλίψη ολόκληρο τον πολιτικό κόσμο. Ήταν ένας μετριοπαθής, σοβαρός και εργατικός πολιτικός, που τίμησε την Κρήτη, με την κοινοβουλευτική του παρουσία. Εκφράζω τα ειλικρινή μου συλλυπητήρια στην οικογένειά του και το κόμμα της Νέας Δημοκρατίας», σημείωσε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, Νίκος Ανδρουλάκης.