Skip to main content

Τ. Θεοδωρικάκος: Καταθέτει μήνυση κατά του απόστρατου αστυνομικού

«Θα το φτάσω μέχρι τέλους».

Στον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου θα βρεθεί στις 11:00 το πρωί ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Τάκης Θεοδωρικάκος, προκειμένου να καταθέσει μήνυση εναντίον του απόστρατου αξιωματικού της ‘Αμεσης Δράσης, ο οποίος προχώρησε σε καταγγελία στις Εσωτερικές Υποθέσεις στις 25 Ιανουαρίου (ανήμερα των κρίσεων) για συγκάλυψη υπόθεσης ναρκωτικών στην οποία εμπλέκεται ο γιος του υπουργού.

Στην καταγγελία ο απόστρατος αξιωματικός αναφέρει ότι πριν από δύο χρόνια δέχτηκε έντονη και απειλητική παρέμβαση από τον τότε Αρχηγό της ΕΛ.ΑΣ προκειμένου, να εξαφανίσει ναρκωτικά που βρέθηκαν στην κατοχή συγγενικού προσώπου του υπουργού και να μην σχηματιστεί δικογραφία.

Ο κ. Θεοδωρικάκος έχει διαψεύσει τους ισχυρισμούς του ανώτατου αξιωματικού της ‘Αμεσης Δράσης κάνοντας λόγο για «αθλιότητα» και «συκοφαντίες». Σε δηλώσεις του το πρωί της Τετάρτης συνέδεσε την καταγγελία με τις πρόσφατες κρίσεις των αξιωματικών της Ελληνικής Αστυνομίας. «Ω του θαύματος, όταν έγιναν οι κρίσεις, ένας αξιωματικός, μισή ώρα πριν αποστρατευθεί, κατέθεσε στην υπηρεσία του άλλου αστυνομικού που αποστρατεύθηκε το ίδιο βράδυ, αναφέροντας ότι πριν από ενάμιση χρόνο ο τότε αρχηγός της Αστυνομίας και νυν ΓΓ του υπουργείου παρενέβη για το περιστατικό. Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη δεν έχει καμία σχέση με το περιστατικό. Εγώ δεν υπάρχω σε αυτήν την υπόθεση, δεν υπάρχει αναφορά για μένα ούτε από τον καταγγέλλοντα», ανέφερε.

Ο υπουργός επιβεβαίωσε ότι στις 11:00 θα καταθέσει μήνυση, προσθέτοντας ότι θα το φτάσει μέχρι τέλους. «Από την πρώτη στιγμή έδωσα γραπτή εντολή να γίνει έρευνα για το περιστατικό με τον γιό μου. Έγινε έρευνα από τον Υπαρχηγό της Αστυνομίας, υπάρχει πόρισμα με τις υπογραφές του Αρχηγού και του υπαρχηγού της Αστυνομίας ότι ουδέν μεμπτό συνέβη. Θα τους πάω μέχρι τέλους, γιατί το φως της αλήθειας είναι πιο δυνατό από το σκοτάδι», είπε χαρακτηριστικά.

Για την υπόθεση ρωτήθηκε χθες ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου. Όπως είπε, υπάρχουν δύο υποθέσεις για τις οποίες έχει επιληφθεί η ΕΛ.ΑΣ, το τμήμα εσωτερικών υποθέσεων και η δικαιοσύνη.

«Σε ότι αφορά το οργανωμένο έγκλημα η ΕΛ.ΑΣ οφείλει να δείξει καλύτερες επιδόσεις και νομίζω ότι όλοι απαιτούμε ταχύτερα αποτελέσματα. Αν υπάρχει το οποιοδήποτε κύκλωμα μέσα στην Αστυνομία, θα παταχθεί χωρίς κανένα συμβιβασμό», τόνισε ενώ για τη δεύτερη υπόθεση είπε ότι έχουμε δύο ξεχωριστά θέματα.

«Έχουμε ένα περιστατικό το Νοέμβριο του 2021 όταν έγινε έλεγχος σε τέσσερα παιδιά ανάμεσα στα οποία υπήρξε και συγγενικό πρόσωπο του κ. Θεοδωρικάκου. Η ΕΛ.ΑΣ διερευνά αν υπήρξε κάτι μεμπτό και μέσα από την υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων, δεν θα μείνει καμία σκιά. Το δεύτερο είναι το γεγονός ότι ένας αξιωματικός ισχυρίζεται ότι ήταν σε γνώση του παρεμβάσεις το Νοέμβριο του 2021, πέρασε και ο Δεκέμβριος του 2021, μπήκαμε στο 2022, φτάσαμε στον Ιανουάριο του 2023 και συμπτωματικά την ημέρα που έγιναν οι κρίσεις οι οποίες δεν ανταποκρίνονταν στις προσδοκίες του, ενάμισι χρόνο μετά, εμφανίζεται να καταγγέλλει κάτι. Δεν επιδέχεται ερμηνείας για τους σκοπούς και τις προθέσεις που είχε στο μυαλό του ανεξαρτήτως αν το περιστατικό ήταν αληθινό, που ήταν αληθινό και κατόπιν γρήγορα θα έρθει στην επιφάνεια αν υπήρξε το παραμικρό μεμπτό ή κάτι έπρεπε να γίνει διαφορετικά», πρόσθεσε.