Skip to main content

Γ. Οικονόμου για πρόταση μομφής: Ο κ. Τσίπρας επιλέγει το γήπεδο της τοξικότητας και της λάσπης

ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ/EUROKINISSI

«Την Παρασκευή το απόγευμα θα ξαναπάρουμε ψήφο εμπιστοσύνης» ανέφερε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος

«Η συζήτηση για την πρόταση δυσπιστίας κατά της κυβέρνησης που κατέθεσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ θα αποτελέσει τον πρόλογο μιας νέας ήττας του κ. Τσίπρα», ανέφερε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών.

Όπως είπε, η συζήτηση στη Βουλή «είναι μια ευκαιρία πλήρους αποτίμησης διότι δίνει τη δυνατότητα στους πολίτες να κάνουν τη σύγκριση ανάμεσα στην τετραετία της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ με πρωθυπουργό τον Αλέξη Τσίπρα και την τετραετία της κυβέρνησης της Ν.Δ. με πρωθυπουργό τον Κυριάκο Μητσοτάκη. Μια σύγκριση για όλα, για την οικονομία, την απασχόληση, τη διεθνή θέση της χώρας, την εξωτερική και αμυντική πολιτική, το μεταναστευτικό και φυσικά και το κράτος δικαίου».

«Θα φανεί έτσι γιατί ο κ. Τσίπρας εξαιτίας της αδυναμίας του να αντιπαρατεθεί με την κυβέρνηση στο πεδίο της πολιτικής, στο πεδίο της αληθινής ζωής, επιλέγει το γήπεδο της τοξικότητας και της λάσπης» πρόσθεσε.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος επισήμανε πως ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης θα κληθεί να δώσει απαντήσεις για μια σειρά ζητήματα μείζονος σημασίας. «Τα ερωτήματα εστιάζονται σε τρεις κυρίως ενότητες», τόνισε αναφέροντας ως πρώτη αυτή που αφορά το θέμα των επισυνδέσεων και των παράνομων λογισμικών. «Δεύτερον: ποια είναι ακριβώς η θέση του κ. Τσίπρα για όσα αναδείχθηκαν σχετικά με την παρακολούθηση του τηλεφωνικού κέντρου του ΚΚΕ επί ημερών της διακυβέρνησής του. Τρίτον σχετικά με τα ονόματα των πολιτών που ανέφερε: πώς ανέφερε τα ονόματα αυτά;», είπε, διερωτώμενος αν τα ονόματα αυτά αναφέρονταν στην επιστολή του κ. Ράμμου.

Έθιξε επίσης την αναφορά του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης σχετικά με το ότι «ο πρωθυπουργός είναι αρχηγός εγκληματικού δικτύου ή εγκληματικής συμμορίας» και ρώτησε αν υπάρχει έστω και ένα στοιχείο που να συνδέει τον πρωθυπουργό με όσα του καταμαρτυρεί: «Υπάρχει κάποιος μέσα από την ΑΔΑΕ ο οποίος να έχει αναφέρει ότι ο πρωθυπουργός γνώριζε το θέμα;»

Υπογράμμισε ακόμη ότι ο ΣΥΡΙΖΑ βιάζεται να δημιουργήσει εντυπώσεις χωρίς να υπάρχουν ακόμη τα πορίσματα της Δικαιοσύνης κάτι που δεν είναι σωστό θεσμικά. «Βιάζεται γιατί γνωρίζει ότι όταν τελικά θα έρθει το φως στην επιφάνεια, όσα θα αποδειχθούν θα είναι τελείως άσχετα με όσα ισχυρίζεται ο ΣΥΡΙΖΑ ότι συνέβησαν», είπε.

Η δεύτερη ενότητα ερωτημάτων, όπως είπε ο κ. Οικονόμου, «έχει να κάνει με γεγονότα για τα οποία πάνω από δέκα μέρες ο κ. Τσίπρας επιδεικνύει μια εκκωφαντική σιωπή και αφορούν τις αποκαλύψεις για σακούλες με μαύρο χρήμα προς την Κουμουνδούρου, τα sms για το μοίρασμα ποσοστών μεταξύ καναλαρχών για τη δημιουργία του ΣΥΡΙΖΑ channel, αφορούν τον περιβόητο Α2».

Η τρίτη ενότητα, συνέχισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, αφορά τις νέες αποκαλύψεις για την πλεκτάνη που στήθηκε εναντίον της χώρας στον Έβρο αλλά και δηλώσεις στελεχών του κόμματός του ότι με τον φράχτη παραβιάζεται η διεθνής νομιμότητα.

Δήλωσε τέλος βέβαιος πως «την Παρασκευή το απόγευμα θα ξαναπάρουμε ψήφο εμπιστοσύνης» προσθέτοντας πως «μέχρι να προκηρύξει ο πρωθυπουργός τις εκλογές θα συνεχίσουμε κανονικά τη δουλειά μας».

«Δεν υπάρχουν απειλές, ούτε απειλητικά υπονοούμενα» κατά του κ. Ράμμου

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση σημείωσε πως «δεν υπάρχουν απειλές, ούτε απειλητικά υπονοούμενα» από κυβερνητικά στελέχη κατά του προέδρου της ΑΔΑΕ, «αλλά μια σειρά από συγκεκριμένα ερωτήματα και γεγονότα που οδηγούν στο συμπέρασμα ότι – ανεξαρτήτως των προθέσεων του κ. Ράμμου ότι υπάρχε μία εργαλειοποίηση του ρόλου της Αρχής στην υπόθεση».

Αναφερόμενος εκ νέου στη δράση «ρυπαρών δικτύων», όπως τα χαρακτήρισε, σημείωσε πως υπάρχει συστηματική και προνομιακή διοχέτευση σε συγκεκριμένες κατευθύνσεις υλικού, που κόβεται και ράβεται. Όποιος επιθυμεί να μάθει ονόματα δεν έχει παρά να απευθυνθεί στον τελευταίο κρίκο της αλυσίδας, σε αυτούς δηλαδή που κατέχουν προνομιακά και δημοσιεύουν αυτό το υλικό», τόνισε.

Κληθείς να σχολιάσει το περιεχόμενο τηλεοπτικών συνεντεύξεων της κ. Παπανικολάου, μέλους της ΑΔΑΕ, επικαλέστηκε τα λεγόμενα της, έκανε λόγο για ενδιαφέρουσες δηλώσεις, δίδοντας έμφαση στη συνεργασία της με πρώην υπουργό του ΣΥΡΙΖΑ αλλά και στο πέρασμα της από την ΕΥΠ.

Στο μέτωπο των ελληνοτουρκικών και συγκεκριμένα στον απόηχο της χθεσινής συνεδρίασης του Συμβουλίου Ασφαλείας στην Τουρκία, ο κ. Οικονόμου διεμήνυσε ότι «η χώρα μας δεν δέχεται υποδείξεις για το εξοπλιστικό της πρόγραμμα, ούτε και θα ζητήσει κανενός την άδεια για το πως θα ασκήσει τα κυριαρχικά της δικαιώματα».