Skip to main content

Ν. Δένδιας: Απολύτως επιτεύξιμος στόχος η εκλογή της Ελλάδας ως μη μόνιμου μέλους του Σ.Α. του ΟΗΕ

Φωτ. αρχείου (ΒΑΣΙΛΗΣ ΡΕΜΠΑΠΗΣ/EUROKINISSI)

Σύμφωνα με τον ΥΠΕΞ, η Ελλάδα έχει ήδη εξασφαλίσει την έγγραφη δέσμευση 113 κρατών για την υπερψήφιση της υποψηφιότητάς της

Την έγγραφη δέσμευση 113 κρατών για την υπερψήφιση της υποψηφιότητας εκλογής της ως μη μόνιμου μέλους του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών, τη διετία 2025-26, έχει εξασφαλίσει ήδη η Ελλάδα, όπως σημειώνει ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας.

Σε δήλωσή του στην εφημερίδα «Απογευματινή» ο κ. Δένδιας εκτιμά πως ο στόχος της εκλογής της χώρας «είναι απολύτως επιτεύξιμος δεδομένου ότι τα μόνιμα μέλη του Συμβουλίου Ασφαλείας, κατά παράδοση, δεν διατυπώνουν τη δέσμευσή τους για την στήριξη υποψηφιοτήτων».

Σύμφωνα με τον επικεφαλής της ελληνικής διπλωματίας η επιτυχής έκβαση της συγκεκριμένης υποψηφιότητας «μας δίνει το δικαίωμα να τρέφουμε αισιοδοξία και για τις υποψηφιότητες της Ελλάδας στα άλλα δύο βασικά όργανα των Ηνωμένων Εθνών, το Συμβούλιο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (2028-30) και την προεδρία της Γενικής Συνέλευσης (2035-36),  αμφότερες για πρώτη φορά στην ιστορία της».