Skip to main content

Qatargate: Στη φυλακή παραμένει η Εύα Καϊλή

© European Union

Τι αναφέρει η ανακοίνωση της Εισαγγελίας Βρυξελλών

Στη φυλακή παραμένει η Εύα Καϊλή σύμφωνα με την ανακοίνωση της εισαγγελίας Βρυξελλών καθώς φαίνεται ότι ούτε σήμερα έπεισε για την αθωότητά της, όσον αφορά το σκάνδαλο διαφθοράς Qatragate, που πλήττει το Ευρωκοινοβούλιο.

Κατά την διάρκεια της σημερινής της ακρόασης από τις βελγικές Αρχές η κ. Καϊλή  δήλωσε ξανά αθώα και στηρίχθηκε εκ νέου στο ότι είναι μητέρα ενός παιδιού που στερείται και την ίδια, αλλά και τον πατέρα του.

Οι δικηγόροι της Ελληνίδας πολιτικού έχουν ζητήσει να αφεθεί ελεύθερη με βραχιολάκι επιμένοντας πως είναι αθώα και δεν είχε εμπλοκή στο σκάνδαλο.

Σε δελτίο τύπου αναφέρεται:

«Στο πλαίσιο ευρείας κλίμακας έρευνας της Ομοσπονδιακής Εισαγγελίας για φερόμενη εγκληματική οργάνωση, διαφθορά και ξέπλυμα βρώμικου χρήματος, η Ε.Κ. εμφανίστηκε σήμερα το πρωί ενώπιον του Πρωτοδικείου στις Βρυξέλλες.

Με απόφασή του σήμερα το πρωί, το προδικαστικό τμήμα επιβεβαίωσε την προφυλάκιση της Ε.Κ. Εάν ασκήσει έφεση κατά αυτής της απόφασης εντός 24 ωρών, θα εμφανιστεί ενώπιον του εφετείου εντός 15 ημερών».

Τα «βασανιστήρια»

Νωρίτερα, ο συνήγορος της Εύας Καϊλή, Μιχάλης Δημητρακόπουλος, είχε κάνει λόγο για «βασανιστήρια» στα οποία υπόκειται η πελάτισσά του.

ιδικότερα, ο κ. Δημητρακόπουλος δήλωσε μεταξύ άλλων

«Θα λέω συνέχεια ότι η Εύα Καιλή είναι αθώα. Η Εύα Καϊλή μου ζήτησε να σας μεταφέρω τα εξής. Η Εύα Καϊλή δεν είχε καμιά επαγγελματική συνεργασία με τον κύριο Παντσέρι. Και τώρα τα δύσκολα και στενάχωρα: Η Εύα Καϊλή από την Τετάρτη 11 Ιανουαρίου έως την Παρασκευή 13 Ιανουαρίου ήταν σε απομόνωση με απόφαση του ανακριτή. Για 16 ώρες ήταν σε ένα κελί στην Αστυνομία, όχι στην φυλακή, με κρύο, ζήτησε μια δεύτερη κουβέρτα και δεν της έδωσαν, της πήραν το παλτό. Αυτά είναι βασανιστήρια. Το φως ήταν συνεχώς αναμμένο, δεν μπόρεσε να κοιμηθεί για ένα λεπτό, είχε περίοδο με πολύ αίμα και δεν της επέτρεψαν να πλυθεί. Αυτό συνιστά βασανιστήριο. Η Εύα Καϊλη κατηγορείται αλλά υπάρχει πάντα το τεκμήριο αθωότητας, είμαστε στην Ευρώπη! Αυτές οι πράξεις παραβιάζουν την Ευρωπαϊκή Σύμβαση για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα, είναι βασανιστήρια, είναι Μεσαίωνας. Σας παρακαλώ όλους, δημοσιοποιείστε τα αυτά, η δημοσιότητα είναι η ψυχή της δικαιοσύνης. Ελπίζω σε μια δίκαιη δίκη, είμαστε στην Ευρώπη!»

«Δεν είναι ο Παντσέρι το κύριο πρόσωπο της υπόθεσης», λέει ο δικηγόρος του

Στο στόχαστρο βάζει κι άλλα πρόσωπα ο δικηγόρος του Ιταλού πρώην ευρωβουλευτή Αντόνιο Παντσέρι μέσω δηλώσεών του. Ειδικότερα, ο συνήγορος υπεράσπισης του Παντσέρι τόνισε ότι ο πελάτης του δεν είναι ο «κύριος πρωταγωνιστής της υπόθεσης». Υπενθυμίζεται ότι ο πρώην ευρωβουλευτής κατηγορείται για εμπλοκή στην υπόθεση Qatargate.

Παράλληλα, υπογράμμισε: «Ο Παντσέρι δεν διέφθειρε ποτέ για λογαριασμό του αλλά υπέρ άλλων προσώπων, τα οποία από το Κατάρ και από το Μαρόκο του ζήτησαν να το πράξει και τα οργάνωσαν όλα. Αποφάσισε να μιλήσει και καθόρισε προκαταβολικά την ποινή του. Ο νόμος προβλέπει την δυνατότητα συνεργασίας με τη δικαιοσύνη».