Skip to main content

Εύα Καϊλή: Σήμερα η απόφαση για την αποφυλάκισή της ή όχι

(ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ/EUROKINISSI)

Παραμένει στην ίδια υπερασπιστική γραμμή.

Ενώπιον του προκαταρκτικού συμβουλίου θα βρεθεί ξανά σήμερα η Εύα Καϊλή καθώς κρίνεται εάν θα αφεθεί προσωρινά ελεύθερη με περιοριστικούς όρους ή θα παραμείνει προφυλακισμένη.

Μετά τις τελευταίες εξελίξεις-και κυρίως το γεγονός ότι ένα βασικό πρόσωπο στο σκάνδαλο Qatargate, ο Πιερ Αντόνιο Παντσέρι, υπέγραψε συμφωνία με τις βελγικές αρχές με την οποία καλείται να ενημερώσει για τον κύκλωμα δωροδοκίας- η Εύα Καϊλή φαίνεται ότι θα παραμείνει στην ίδια υπερασπιστική γραμμή, θα δηλώσει δηλαδή αθώα και θα δώσει μάχη να το αποδείξει, όπως ανέφερε o δικηγόρος της Μιχάλης Δημητρακόπουλος στους ανταποκριτές των Βρυξελλών.

Μένει να δούμε πώς θα επηρεάσει την Εύα Καϊλή η διάθεση του Παντσέρι για συνεργασία προκειμένου να έχει πιο ευνοϊκή μεταχείριση.

Ο ίδιος πάντως είναι έτοιμος να πει όλη την αλήθεια. «Είναι στη διάθεση των ανακριτών όλη την ημέρα και τη νύχτα για να απαντήσει στις ερωτήσεις τους. Ελπίζει να μην τύχει τίποτα το οδυνηρό στη σύζυγό του και στην κόρη του», ανέφερε ο δικηγόρος του Ιταλού πρώην ευρωβουλευτή Μαρκ Ουτεντάλ.

Ήδη φαίνεται πως έχει αποκαλύψει χρηματισμό του Βέλγου ευρωβουλευτή Μαρκ Ταραμπέλα, με ποσό μεταξύ 120.000- 140.000 ευρώ. «Συνήθιζα να δίνω τα χρήματα στον Ταραμπέλα σε διάφορα μέρη. Τα χρήματα ήταν σε χαρτοσακούλες» φέρεται να κατάθεσε στις αρχές ο Παντσέρι, ο οποίος σημείωσε ότι κάθε «παράδοση» ποσού ήταν 20.000 ευρώ και ότι η τελευταία έγινε πριν από έξι μήνες.

Από την πλευρά του ο Ταραμπέλα σε δηλώσεις του δεν διέψευσε χθες την καταγγελία του Παντσέρι αλλά σημείωσε ότι θέλει να καταθέσει πρώτα στους ανακριτές και μετά στον Τύπο.

Στο μεταξύ στη σύλληψη της φοροτεχνικού του Παντσέρι, Ροσάνα Μπελίνι, προχώρησαν στο Μιλάνο οι ιταλικές αρχές. H Μπελίνι συνελήφθη την Τρίτη το βράδυ και μεταφέρθηκε στις φυλακές Σαν Βιτόρε του Μιλάνο την επαύριο ελέγχου που πραγματοποιήθηκε στο γραφείο της από την ιταλική Οικονομική Αστυνομία.

Χθες, μετά από απόφαση της ιταλικής Δικαιοσύνης βγήκε από τη φυλακή και τέθηκε σε κατ’ οίκον περιορισμό με τις κατηγορίες του ξεπλύματος βρόμικου χρήματος, της διαφθοράς και της εγκληματικής δράσης.

Η χθεσινή ημέρα είχε κι άλλες εξελίξεις στο σκάνδαλο διαφθοράς καθώς ο Μαρκ Ανγκέλ των Σοσιαλιστών και Δημοκρατών εξελέγη αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στη θέση της Εύας Καϊλή.