Skip to main content

ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής για φάρμακα: Οι υπουργικές κενολογίες δεν αντιμετωπίζουν το πρόβλημα

ΒΑΣΙΛΗΣ ΡΕΜΠΑΠΗΣ/EUROKINISSI

«Πάντοτε φταίει κάτι άλλο πλην της κυβέρνησης» σχολιάζει το κόμμα σε ανακοίνωσή του

Για «σαθρές δικαιολογίες και υπουργικές κενολογίες που δεν αντιμετωπίζουν το πρόβλημα» κάνει λόγο το ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής σε ανακοίνωσή του για το ζήτημα της έλλειψης φαρμάκων. 

«Η Νέα Δημοκρατία ανακάλυψε τη ρίζα του κακού για τα προβλήματα, που ταλανίζουν την ελληνική κοινωνία. Πάντοτε φταίει κάτι άλλο πλην της κυβέρνησης» σχολιάζει το ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής. Όπως επισημαίνει το κόμμα, «οι μεγάλες ελλείψεις σε φάρμακα δεν είναι μόνο αποτέλεσμα των προβλημάτων, που υπάρχουν στην παραγωγή στις διεθνείς αγορές» καθώς «οι παράλληλες εξαγωγές και ο ανεπαρκής σχεδιασμός του Υπουργείου Υγείας γιγάντωσαν το πρόβλημα».

«Θα λυθεί όταν υποχωρήσουν οι αναπνευστικές εποχικές λοιμώξεις στην υπόλοιπη Ευρώπη, διατείνεται το υπουργείο. Η αδικαιολόγητη καθυστέρηση, οι σαθρές δικαιολογίες και οι υπουργικές κενολογίες δεν αντιμετωπίζουν το πρόβλημα» αναφέρεται στην ανακοίνωση του κόμματος, στην οποία προστίθεται ότι «ο έλεγχος των φαρμακαποθηκών και φαρμακευτικών εταιρειών και η ενημέρωση από τον Ε. Ο. Φ. είναι αυτονόητες ενέργειες και δεν χρειάζονται βαρύγδουπες δηλώσεις και υπουργικές αποφάσεις».

«Ο εξορθολογισμός των τιμών στα φάρμακα χαμηλής κοστολογικής αξίας δεν πρέπει να οδηγήσει στην πρόσθετη επιβάρυνση τα αδύναμα στρώματα της κοινωνίας. Αντίθετα, προτείνουμε στην κυβέρνηση να προχωρήσει σε μείωση της συμμετοχής στην φαρμακευτική δαπάνη των χαμηλόμισθων και των χαμηλοσυνταξιούχων, όπως αναφέρεται στο πρόγραμμα για την υγεία του ΠΑΣΟΚ- Κινήματος Αλλαγής» καταλήγει η ανακοίνωση του κόμματος.