Skip to main content

Υπ. Υγείας: Έκτακτη ενημέρωση για τις ελλείψεις φαρμάκων

Θα μιλήσουν ο υπουργός Υγείας, ο πρόεδρος του ΕΟΦ και ο πρόεδρος του ΙΦΕΤ.

Συνέντευξη Τύπου θα παραχωρήσουν σήμερα το απόγευμα, στις 17:00 στο υπουργείο Υγείας, ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης, ο πρόεδρος του ΕΟΦ, Δημήτρης Φιλίππου και ο πρόεδρος του ΙΦΕΤ Γιάννης Σωτηρίου για την αντιμετώπιση των ελλείψεων σε συγκεκριμένα φάρμακα.

Μιλώντας νωρίτερα στην δημόσια τηλεόραση ο κ. Πλεύρης αναφέρθηκε στο πρόβλημα των ελλείψεων βασικών φαρμάκων και τα μέτρα που θα εφαρμόσει το υπουργείο. Αναφερόμενος στις αυξήσεις τιμών, ο κ. Πλεύρης διευκρίνισε ότι θα αφορούν μόνο σε πάρα πολύ φθηνά φάρμακα, της τάξης των 1-2 ευρώ, τα οποία κοστολογικά δεν «βγαίνουν» λόγω της ενεργειακής κρίσης. Όπως εξήγησε, οι αυξήσεις αφορούν αποκλειστικά και μόνο φάρμακα που μπορεί να αποσυρθούν.

«Οι αυξήσεις αφορούν αποκλειστικά και μόνο φάρμακα που μπορεί να αποσυρθούν, που πάντοτε γινόντουσαν τέτοιες αυξήσεις, οι οποίες δεν φτάνουν στον καταναλωτή. Γιατί όταν μιλάμε για αύξηση 20-40 λεπτών που αφορούν στον καταναλωτή το 10% αυτής της αύξησης, στην πραγματικότητα  το βάρος το σηκώνει ο ΕΟΠΥΥ», είπε χαρακτηριστικά.

Όσον αφορά τις ελλείψεις αναγνώρισε ότι το βασικό πρόβλημα εντοπίζεται στα ιδιωτικά φαρμακεία.