Skip to main content

Κ. Μητσοτάκης: Η αύξηση του κατώτατου μισθού ένα μήνα νωρίτερα δεν σχετίζεται με τις εκλογές

ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ / INTIME NEWS

Η επιλογή να έρθει η αύξηση του κατώτατου μισθού ένα μήνα νωρίτερα δεν έχει σχέση με την ημερομηνία των εκλογών, ξεκαθάρισε ο Πρωθυπουργός

Η αύξηση στον κατώτατο μισθό, ένα μήνα νωρίτερα, δεν σχετίζεται με τις εκλογές, ξεκαθάρισε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

Υπενθυμίζεται ότι χθες, στο πρωτοχρονιάτικο μήνυμά του, αναφερόμενος στα μέτρα που λαμβάνει η κυβέρνηση για την στήριξη των εισοδημάτων, ο κ. Μητσοτάκης είπε ότι την 1η Απριλίου, νωρίτερα από πέρυσι, θα αυξηθεί και πάλι ο κατώτατος μισθός.

ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ / INTIME NEWS

Απαντώντας σήμερα σε σχετικές ερωτήσεις δημοσιογράφων στην καθιερωμένη τελετή για τις ευχές στην Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου για το νέο χρόνο, ο πρωθυπουργός τόνισε ότι η επιλογή να γίνει η αύξηση του κατώτερου μισθού ένα μήνα νωρίτερα, δεν έχει σχέση με τις εκλογές.

«Θέλω να το αποσαφηνίσω. Η επιλογή να έρθει ένα μήνα νωρίτερα ενέχει το στοιχείο ότι τελειώνει τον πρώτο τρίμηνο τον Απρίλιο, αρχίζει η τουριστική περίοδος και υπάρχει αρκετός κόσμος στον τουριστικό κλάδο» ανέφερε συγκεκριμένα.

Στο μήνυμά του για το νέο έτος ο κ. Μητσοτάκης έκανε χθες ειδική μνεία σε μέτρα που τίθενται σε ισχύ από σήμερα, όπως η αύξηση των συντάξεων, η αύξηση των μισθών των ιατρών του ΕΣΥ και η κατάργηση της εισφοράς αλληλεγγύης για δημοσίους υπαλλήλους και συνταξιούχους. «Καλύτεροι μισθοί, αξιοπρεπής υγεία για όλους και προσιτή στέγη, ιδίως για τους νέους» είναι οι στόχοι που ιεράρχησε ως τους σημαντικότερους για την επόμενη περίοδο, αρχής γενομένης από το 2023.

Σε μία προσπάθεια ενίσχυσης των εισοδημάτων και άμβλυνσης των επιπτώσεων από το πληθωριστικό κύμα το οικονομικό επιτελείο ενεργοποιεί από σήμερα μία σειρά μέτρων που έχουν τόσο μόνιμο, όσο και έκτακτο χαρακτήρα, και το ύψος τους ανέρχεται σε συνολικά 4,2 δισ. ευρώ. Στο πακέτο των μέτρων περιλαμβάνονται η μείωση ή κατάργηση φόρων, αυξήσεις σε μισθούς και συντάξεις, θέσπιση επιδομάτων, ειδικές ενισχύσεις κ.ά.

naftemporiki.gr