Skip to main content

Εύα Καϊλή: «Ο Παντζέρι έκρυβε χρήματα στο σπίτι μου γιατί είχα ασυλία»

(ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ/EUROKINISSI)

Ο Τζιόρτζι «δεν μπορούσε να πει όχι στον Παντζέρι, για ήταν πολύ ευγενικός. Ίσως έπρεπε να είχα πει εγώ κάτι, γιατί είμαι μεγαλύτερη» φέρεται να έχει πει η Καϊλή

Η Εύα Καϊλή ισχυρίστηκε στους Βέλγους ανακριτές πώς δεν γνώριζε τις δραστηριότητες του συντρόφου της Φραντσέσκο Τζιόρτζι σε συνεργασία με τον πρώην ευρωβουλευτή Πιέρ Αντόνιο Παντζέρι, ακόμη κι αν αυτός «ζητούσε συνεχώς τη βοήθεια του Φραντσέσκο», όπως γράφουν ιταλικές ιστοσελίδες.

«Τα χρήματα δεν ήταν δικά μου, ούτε του Φραντσέσκο. Ήταν για τον Παντζέρι. Και δεν ήταν η πρώτη φορά που ο πρώην ευρωβουλευτής έφερνε μετρητά στο σπίτι μας», φέρεται να δήλωσε η Εύα Καϊλή, αναφερόμενη στα 750.000 ευρώ που βρέθηκαν στην κατοχή της, όπως αποκαλύπτει η Il Fatto Quotadino. «Το είχε ήδη κάνει κι άλλες φορές στο παρελθόν», υποστήριξε η Ελληνίδα ευρωβουλευτής, που σήμερα απολογείται ενώπιον του Προδικαστικού Συμβουλίου στις Βρυξέλλες, προκειμένου να αποφασιστεί αν θα παραμείνει προφυλακισμένη ή θα αποφυλακιστεί με περιοριστικούς όρους.

«Πριν από τον Covid ο Παντζέρι είχε αφήσει κάποια χρήματα και μετά ήρθε να τα πάρει. Εμπιστευόταν τον Φραντσέσκο περισσότερο από το διαμέρισμά του». Ο λόγος; «Νομίζω ότι το έκανε γιατί ήξερε ότι εγώ έχω ασυλία», φέρεται να είπε η Καϊλή στους ανακριτές.

Πρόσθεσε πάντως ότι ίσως ο σύντροφός  «κράτησε κάτι για αυτόν» και «ίσως και για το σημερινό αφεντικό του, τον  ευρωβουλευτή Αντόνιο Κοτζολίνο». Σύμφωνα με την Καϊλή, ο Φραντσέσκο Τζιόρτζι «δεν μπορούσε να πει όχι, για ήταν πολύ ευγενικός. Ίσως έπρεπε να είχα πει εγώ κάτι, γιατί είμαι μεγαλύτερη».

Σπίτι με δανεικά

Η Εύα Καϊλή είπε ακόμη ότι ο σύντροφός της δυσκολεύτηκε να καλύψει τα έξοδα για την αγορά της νέας τους κατοικίας, με αποτέλεσμα «η υποθήκη να είναι στο όνομά μου, πληρώνω εγώ τις δόσεις. Μπορείτε να το δείτε στην πιστωτική μου κάρτα. Ο Φραντσέσκο δεν έχει πολλά χρήματα και δεν μπορεί να συνεισφέρει σε όλα τα έξοδα. Είναι και μικρότερος από εμένα. Ξέρω ότι παίρνει δανεικά από τους γονείς του κατά καιρούς. Ίσως και από τον Πιέρ Αντόνιο. Το ξέρω γιατί υπάρχουν πράγματα που θα ήθελε, αλλά δεν είχε τα μέσα να τα αποκτήσει».

naftemporiki.gr