Skip to main content

Qatargate: Η χονδρή τσάντα Παντζέρι – Τζιόρτζι μετά τη συνάντηση με υπουργό του Κατάρ

Ο Παντζέρι κρατάει μία τσάντα και ο Τζιόρτζι σπρώχνει ένα καρότσι. Τι έγινε στον 4ο όροφο βελγικού ξενοδοχείου

Η βελγική εισαγγελία διαθέτει βίντεο από κάμερες ασφαλείας με τους κατηγορούμενους για το σκάνδαλο Qatargate στις συναντήσεις τους με τον υπουργό Εργασίας του Κατάρ, σε κεντρικό ξενοδοχείο των Βρυξελλών.

Στις πλάνα από τις κάμερες παρακολούθησης του ξενοδοχείου «Steigenberger Wiltcher», στην Αβενί Λουίζ, εμφανίζονται οι συλληφθέντες Πιέρ Αντόνιο Παντζέρι και ο σύντροφος της Εύας Καϊλή, Φρατσέσκο Τζιόρτζι να συναντούν στις 10 Οκτωβρίου αντιπροσωπεία του Κατάρ με επικεφαλής τον υπουργό Εργασίας, Αλί Μπιν Σάμιχ αλ Μάρι . Σκοπός της συνάντησης,40 ημέρες πριν από την έναρξη του Παγκοσμίου Κυπέλλου στο Κατάρ, ήταν «η προετοιμασία μιας ακρόασης ενώπιον της υποεπιτροπής για τα ανθρώπινα δικαιώματα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου», αναφέρεται σε έγγραφα της Βελγικής Εισαγγελίας.

Το υπερπολυτελές ξενοδοχείο «Steigenberger Wiltcher’s» είναι διάσημο, γιατί το πάρκινγκ του είναι πάντα γεμάτο με πολυτελή αυτοκίνητα:  Rolls Royce και Ferrari.

Η βασιλική σουίτα και οι κάμερες ασφαλείας

Ο υπουργός Εργασίας του Κατάρ είχε κλείσει την βασιλική σουίτα στον τέταρτο όροφο του ξενοδοχείου και ο σκοπός που έφτασε στις Βρυξέλλες ήταν να προετοιμαστεί για να εμφανιστεί σε ακρόαση στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο στις 14 Νοεμβρίου, ενώπιον των ευρωβουλευτών που ασχολούνται με τα ανθρώπινα δικαιώματα, πριν αρχίσει το Μουντιάλ στο Εμιράτο. Την προετοιμασία του Καταριανού υπουργού ανέλαβαν δύο σύμβουλοι: ο Πιέρ Αντόνιο Παντζέρι και ο Φραντσέσκο Τζιόρτζι , που εμφανίστηκαν στο «Steinberger Wiltchers», στις έξι το απόγευμα της 10ης Οκτωβρίου, όπως φαίνεται από τις κάμερες ασφαλείας.

Ο Παντζέρι κρατάει μια τσάντα και ο Τζιόρτζι  σπρώχνει… ένα καρότσι : μέσα βλέπεις ότι υπάρχει ένα παιδί, μάλλον είναι η κόρη του Τζιόρτζι και της συντρόφου του Εύας Καϊλή.

Τα βίντεο που κατέγραψαν οι κάμερες παρακολούθησης του ξενοδοχείου Steinberger Wiltchers δείχνουν αυτό που, για τους Βέλγους ερευνητές, θα αποδειχθεί μια θεμελιώδης συνάντηση. Εξετάζοντας μάλιστα τις εικόνες, είναι ξεκάθαρο ότι κάποια μέλη της αποστολής του Κατάρ γνωρίζουν ήδη τους δύο Ιταλούς. Ένα μέλος της αντιπροσωπείας δείχνει μάλιστα «μεγάλη εξοικείωση με τον Τζιόρτζι.

Τι συνέβη στον 4ο όροφο

Οι κάμερες εστιάζουν στον 4ο όροφο όπου διαμένουν οι Καταριανοί. Ένα μέλος της αντιπροσωπείας εμφανίζεται στο διάδρομο να σπρώχνει ένα μεγάλο τρόλεϊ. Μισή ώρα αργότερα, γύρω στις 18.30, ο Τζιόρτζι αποχωρεί  πό το δωμάτιο σπρώχνοντας το καρότσι με την κόρη του. Στη συνέχεια εμφανίζεται ξανά στο λόμπι, όπου χαιρετάει κάποιον από μακριά. Είναι ένα πρόσωπο που οι ερευνητές ορίζουν ως « οικείο » στον Τζιόρτζι και που του αφήνει το καρότσι με το παιδί.  Για ποιον πρόκειται;

Το σίγουρο είναι ότι μετά από λίγα λεπτά ο Τζιόρτζι  επιστρέφει στον τέταρτο όροφο και αυτή τη φορά είναι μόνος. Σχεδόν μια ώρα αργότερα, οι δύο Ιταλοί βγαίνουν από τη σουίτα. Οι ερευνητές παρατηρούν ότι η τσάντα του Παντζέρι «φαίνεται πολύ πιο χοντρή από όταν έφτασε».