Skip to main content

«L’Echo»: Σακούλες με μετρητά στο σπίτι της Καϊλή, ανακρίθηκε και ο πατέρας της

Για «πραγματική βόμβα στην καρδιά της ευρωπαϊκής δημοκρατίας» κάνει λόγο η βελγική εφημερίδα αναφερόμενη στις έρευνες που διεξάγονται για χρηματισμό από το Κατάρ.

Σε κρατητήριο των Βρυξελλών διανυκτέρευσε η αντιπρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου Εύα Καϊλή, με τις βελγικές Αρχές να βρίσκουν σακούλες με μετρητά στο σπίτι της, ενώ όπως γράφει η βελγική εφημερίδα L’Echo ανακρίθηκε και ο πατέρας της, ο οποίος φέρεται να είχε στην κατοχή του βαλίτσα γεμάτη χαρτονομίσματα.

Η βελγική εφημερίδα κάνει λόγο για «πραγματική βόμβα στην καρδιά της ευρωπαϊκής δημοκρατίας» αναφερόμενη στις έρευνες που διεξάγονται για χρηματισμό από το Κατάρ.

Η Εύα Καϊλή και άλλα τέσσερα άτομα συνελήφθησαν στο πλαίσιο της έρευνας που διεξάγεται από την ηγεσία της Κεντρικής Υπηρεσίας Καταστολής της Διαφθοράς, την Ομοσπονδιακή Εισαγγελία και τον ανακριτή για υπόθεση διαφθοράς και ξεπλύματος μαύρου χρήματος.

«Τσάντες με μετρητά βρέθηκαν στο σπίτι της αντιπροέδρου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου», σημειώνει ο τίτλος του δημοσιεύματος. Σύμφωνα με πληροφορίες της L’Echo, η κ. Καϊλή συνελήφθη στο πλαίσιο του αυτοφώρου, καθώς αυτός ήταν ο μόνος δυνατός τρόπος λόγω της βουλευτικής της ασυλίας.

Μετά τις πρώτες συλλήψεις και την κατάσχεση 600.000 ευρώ σε μετρητά, ανακρίθηκε και ο πατέρας της κ. Καϊλή, ο οποίος φέρεται να είχε «στην κατοχή του μια βαλίτσα γεμάτη χαρτονομίσματα και βρισκόταν σε διαδικασία μετακίνησης, αφού -σύμφωνα με το δημοσίευμα- οι ανακριτές πιστεύουν ότι είχε προειδοποιηθεί από συνεργούς».