Skip to main content

Γ. Οικονόμου για φυσικό αέριο: Θα επιμείνουμε για την εφαρμογή της πρότασής μας

ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΝΙΚΟΛΑΣ / INTIME NEWS

Τι είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος για τους πλειστηριασμούς, τις παρακολουθήσεις και τα ελληνοτουρκικά

«Είναι αυτονόητο πως η πρόταση για πλαφόν, ύψους 275 ευρώ δεν μας ικανοποιεί» δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου με φόντο τη Σύνοδο των υπουργών Ενέργειας της Ε.Ε. που κατέληξε σε «ναυάγιο» και επανέλαβε πως η ελληνική κυβέρνηση θα επιμείνει στην κατεύθυνση της εφαρμογής της πρότασής της. Διαβεβαίωσε παράλληλα εκ νέου πως για όσο χρονικό διάστημα διαρκεί η ενεργειακή κρίση η κυβέρνηση θα εξακολουθήσει να στηρίζει την ελληνική κοινωνία.

Σε ό,τι αφορά το θέμα των πλειστηριασμών είπε πως «η κυβέρνηση βρίσκεται σε συνεχή επαφή με τις τράπεζες και τους servicers με διπλό σκοπό: πρώτον, να αξιοποιηθούν στον απόλυτο βαθμό οι δυνατότητες, που ήδη προβλέπονται στη νομοθεσία για όσους έχουν κόκκινα δάνεια και δεύτερον να αναληφθούν νέες πρωτοβουλίες από τις τράπεζες και τους servicers, προκειμένου να μην επαληθευθεί η απειλή μιας νέας γενιάς κόκκινων δανείων, ό,τι καλύτερο μπορεί να γίνει, θα γίνει».

Ο κ. Οικονόμου επανέλαβε, δε πως είναι πολύ δυσάρεστο να χάνει κάποιος το σπίτι του κατ’ αυτόν τον τρόπο και επέκρινε όλους όσοι υποδύονται – όπως είπε – τους αλληλέγγυους, ενώ είναι οι ίδιοι που έχουν νομοθετήσει τη δυνατότητα να αγοράζονται κόκκινα δάνεια από συγκεκριμένες εταιρείες.

Σε ερώτηση για το ποια θα είναι η ελληνική αντίδραση σε περίπτωση που το τουρκικό γεωτρύπανο Αμπντουλχαμίτ Χαν κατευθυνθεί σε περιοχή της ελληνικής ΑΟΖ, τόνισε ότι η ελληνική αντίδραση θα είναι σύμφωνη με το Διεθνές Δίκαιο, αλλά και πλήρως ευθυγραμμισμένη με τη θέση ότι η χώρα μας δεν θα ανεχθεί καμία παραβίαση της κυριαρχίας και των κυριαρχικών της δικαιωμάτων.

Για το θέμα των παρακολουθήσεων, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος υπογράμμισε ότι το υπό διαμόρφωση νομοσχέδιο συμβάλλει στην καθιέρωση ενός πλήρους και συνεκτικού θεσμικού πλαισίου στην κατεύθυνση της αντιμετώπισης των διαχρονικών παθογενειών στο συγκεκριμένο τομέα, ενώ προσέθεσε πως πολλές από τις προτάσεις που κατατέθηκαν στην δημόσια διαβούλευση θα αξιοποιηθούν από την κυβέρνηση.