Skip to main content

Τσαβούσογλου: «Τεχνικό πρόβλημα» η απαγόρευση εισόδου του Απ. Τζιτζικώστα

REUTERS/Dilara Senkaya

«Έγινε χωρίς πρόθεση. Η είσοδος αυτού του Έλληνα πολίτη στη χώρα μας καθυστέρησε εξαιτίας ενός τεχνικού προβλήματος» υποστήριξε ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών

«Τεχνικό πρόβλημα» επικαλέστηκε ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου σχετικά με την απαγόρευση εισόδου του περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολου Τζιτζικώστα, στην Τουρκία το περασμένο Σάββατο.

«Έγινε χωρίς πρόθεση. Η είσοδος αυτού του Έλληνα πολίτη στη χώρα μας καθυστέρησε εξαιτίας ενός τεχνικού προβλήματος. Μόλις αυτό το τεχνικό πρόβλημα επιλύθηκε, επιτράπηκε σ’ αυτόν τον Έλληνα πολίτη να εισέλθει στη χώρα μας», δήλωσε χθες, Δευτέρα, ο επικεφαλής της τουρκικής διπλωματίας όπως μεταδίδουν σήμερα τουρκικά μέσα ενημέρωσης.

Σύμφωνα με τη φιλοκυβερνητική εφημερίδα Daily Sabah, ο Έλληνας περιφερειάρχης έπεσε «θύμα συνωνυμίας».

Ο ίδιος ο κ. Τζιτζικώστας έχει χαρακτηρίσει «αστειότητες» τα όσα αναφέρθηκαν για σύμπτωση του ονόματός του με κάποιο άλλο όνομα ατόμου στο οποίο δεν επιτρέπεται η είσοδος στην Τουρκία. «Δεν μπορώ να γνωρίζω τι σκέφτονται οι Τούρκοι. Μπορώ όμως να σας πω ότι αυτή η πράξη ήταν μια πράξη ακραίας προκλητικότητας απέναντι όχι μόνο σε έναν Έλληνα αξιωματούχο αλλά και σε έναν Ευρωπαίο αξιωματούχο γιατί βρισκόμουν εκεί με την ευρωπαϊκή μου ιδιότητα» τόνισε.

naftemporiki.gr με πληροφορίες και από ΑΠΕ-ΜΠΕ