Skip to main content

Παρακολουθήσεις: Πέφτει η αυλαία για την Εξεταστική Επιτροπή – Επί τάπητος το τελικό πόρισμα

Τίτλοι τέλους πέφτουν σήμερα στην Εξεταστική Επιτροπή για τις παρακολουθήσεις, με τη συζήτηση των πορισματικών θέσεων των κομμάτων και την έγκριση του τελικού πορίσματος διερεύνησης της υπόθεσης. Αμέσως μετά, ο πρόεδρος της Εξεταστικής Επιτροπής Γιάννης Κεφαλογιάννης θα καταθέσει στον πρόεδρο της Βουλής Κωνσταντίνο Τασούλα το πόρισμα που θα εγκριθεί από την πλειοψηφία με επισυναπτόμενες τις πορισματικές εκθέσεις όλων των κομμάτων, προκειμένου να υποβληθούν στην Ολομέλεια για συζήτηση.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η συζήτηση του πορίσματος της Εξεταστικής Επιτροπής στην Ολομέλεια θα διεξαχθεί στο τέλος της επόμενης εβδομάδας. Σε πρόσφατες δηλώσεις του ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου έχει ξεκαθαρίσει πως άποψη της κυβέρνησης είναι η συζήτηση επί των πορισμάτων να γίνει σε ανοιχτή συνεδρίαση της Ολομέλειας τονίζοντας ότι το περιεχόμενο της υπόθεσης είναι ευαίσθητο.

Από τη σημερινή συνεδρίαση της Επιτροπής απουσιάζει η βουλευτής του ΜέΡΑ 25 Σοφία Σακοράφα, η οποία -από την Δευτέρα με την δημοσιοποίηση της πορισματικής έκθεσης του κόμματός της- έχει ανακοινώσει πως «δεν υπάρχει πλέον κανείς λόγος να συνεχίζουμε να συμμετέχουμε σε αυτήν την κακοστημένη θεατρική παράσταση και δεν θα παραστούμε στο “φινάλε”, στην τελευταία συνεδρίαση της Εξεταστικής Επιτροπής, για την ψήφιση του εντελώς προβλέψιμου “Πορίσματος” της δέσμιας κυβερνητικής πλειοψηφίας».

Σημειώνεται ότι σήμερα, είναι η 10η κατά σειρά κεκλεισμένων των θυρών συνεδρίαση της Εξεταστικής Επιτροπής από τη συγκρότησή της.

naftemporiki.gr με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ