Skip to main content

ΚΥΣΕΑ: «Ψυχραιμία και αποφασιστικότητα» έναντι των τουρκικών προκλήσεων – Τι συζητήθηκε

Η έγκριση και η πορεία υλοποίησης εξοπλιστικών προγραμμάτων καθώς και η αναβάθμιση συστημάτων των Ενόπλων Δυνάμεων και του Λιμενικού Σώματος βρέθηκαν στο επίκεντρο της σημερινής τακτικής συνεδρίασης του ΚΥΣΕΑ που συνήλθε στο Μέγαρο Μαξίμου υπό την προεδρία του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη. 

Επί τάπητος τέθηκε ακόμη η ενδυνάμωση και επικαιροποίηση του προγράμματος Πολιτικής Προστασίας «ΑΙΓΙΣ» και με λειτουργικά και οργανωτικά ζητήματα του σχεδίου επέκτασης του φράχτη στον Έβρο.  

Επιπλέον σύμφωνα σε ανακοίνωση του κυβερνητικού εκπροσώπου Γιάννη Οικονόμου, συζητήθηκε η συνεχιζόμενη προκλητική συμπεριφορά της Τουρκίας στην περιοχή και την νοτιοανατολική Μεσόγειο, «συμπεριφορά που αντιμετωπίζουμε με ψυχραιμία και αποφασιστικότητα», όπως επισημαίνεται.

Το μήνυμα που εκπέμπεται από την Αθήνα είναι ότι η Ελλάδα παραμένει ψύχραιμη, αλλά και πλήρως προετοιμασμένη να απαντήσει σε κάθε πρόκληση της Τουρκίας ακόμη και στο πεδίο. Χθες από την Έδεσσα ο κ. Μητσοτάκης έστειλε ξεκάθαρο μήνυμα στην Τουρκία, «δείχνοντας» τον δρόμο του διεθνούς δικαίου. «Είπαμε ότι θα ενισχύσουμε τη θέση της Ελλάδας στην περιοχή και στην Ευρώπη και σήμερα η Ελλάδα είναι ισχυρή και δεν απειλείται από κανέναν. Με γνώμονα το διεθνές δίκαιο πορευόμαστε στην ταραγμένη περιοχή της ανατολικής Μεσογείου» ανέφερε.

Στη σημερινή συνεδρίαση έλαβαν μέρος ο Υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας, ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος, ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη Τάκης Θεοδωρικάκος, ο Υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου Νότης Μηταράκης, ο Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Γιάννης Πλακιωτάκης, ο Υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας Χρήστος Στυλιανίδης, ο Υπουργός Επικρατείας Γιώργος Γεραπετρίτης, ο Υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ Γιάννης Μπρατάκος, ο Υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ και Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου, ο Διοικητής της ΕΥΠ Θεμιστοκλής Δεμίρης, ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ Στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος, η Διευθύντρια του Διπλωματικού Γραφείου του Πρωθυπουργού Πρέσβης Άννα Μαρία Μπούρα και ο Σύμβουλος Εθνικής Ασφάλειας Θάνος Ντόκος.

naftemporiki.gr