Skip to main content

Εξεταστική Επιτροπή: Ολοκληρώθηκε η κατάθεση της επικεφαλής της ΕΑΔ

Λίγο πριν από τις 15.00 ολοκληρώθηκε η κατάθεση της επικεφαλής της Εθνικής Αρχής Διαφάνειας Αλεξάνδρας Ρογκάκου στα μέλη της Εξεταστικής Επιτροπής που διερευνά την υπόθεση «παραβίασης του απορρήτου των επικοινωνιών του προέδρου του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ και ευρωβουλευτή κ. Νίκου Ανδρουλάκη από την ΕΥΠ ή και από άλλα φυσικά ή νομικά πρόσωπα, την επιβεβαιωμένη απόπειρα παγίδευσης του κινητού του με το κακόβουλο λογισμικό Predator, την παράνομη χρήση αυτού στην επικράτεια και την έρευνα για την ύπαρξη ευθυνών του πρωθυπουργού κ. Κυριάκου Μητσοτάκη και κάθε άλλου εμπλεκόμενου φυσικού ή νομικού προσώπου».

Η κεκλεισμένων των θυρών και σε εφαρμογή των κανόνων της πλήρους μυστικότητας κατάθεση της κ. Ρογκάκου ξεκίνησε στις 10 το πρωί.

Επόμενος μάρτυρας που έχει κληθεί για να καταθέσει σήμερα είναι ο διαχειριστής της εταιρείας KRIKEL Ι.Κ.Ε Σταμάτης Τριμπάλης.

Μ. Κατρίνης στο Naftemporiki TV: Η κυβέρνηση επιχειρεί να «θάψει» το θέμα των υποκλοπών

Στο μεταξύ μιλώντας νωρίτερα σήμερα στο Naftemporiki TV ο  επικεφαλής της Κ.Ο. του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής Μιχάλης Κατρίνης κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι επιχειρεί να θάψει το θέμα. «Μια εθνική υπηρεσία πληροφορίων που μετατρέπεται σε έναν παρακαμπτικό μηχανισμό και μία κυβέρνηση η οποία εκθέτει την χώρα διεθνώς και μας γυρνάει πολλές δεκαετίες πίσω ακόμη» σχολίασε ο κ. Κατρίνης.

Υπενθύμισε ότι «όλα τα κόμματα ψήφισαν στο να γίνει Εξεταστική Επιτροπή πλην της Νέας Δημοκρατίας που ψήφισε παρών» κάτι που – όπως σημείωσε – «έδειξε από την αρχή την διάθεση της κυβέρνησης στην πρόθεση ή μη να διαλευκανθεί αυτή η σκοτεινή υπόθεση».

Ο επικεφαλής της Κ.Ο. του ΠΑΣΟΚ επέκρινε επίσης την κυβέρνηση ότι «προσπαθεί με κάθε τρόπο να συγκαλύψει την υπόθεση, αποτρέπει μάρτυρες από το να μιλήσουν, απειλεί με την έννοια του απορρήτου όσους ξέρουν». «Μάλιστα με προειδοποιητικές δηλώσεις που λένε ότι όποιος σπάσει το απόρρητο κινδυνεύει με ποινικές ευθύνες. Και φτάνουμε σε καταστάσεις όπου ενώ η κυβέρνηση προσπαθεί να πείσει την κοινή γνώμη ότι ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ θα μπορούσε να ενημερωθεί για τους λόγους της παρακολούθησης του, αποδεικνύεται πρώτον ότι αυτό δεν μπορεί να γίνει και δεύτερον ότι το αρχείο που αφορά και την αιτιολογία και το περιεχόμενο της παρακολούθησης του Νίκου Ανδρουλάκη δεν υπάρχει και έχει καταστραφεί» πρόσθεσε.