Skip to main content

Κάλπες στο τέλος της τετραετίας – Τι θα γίνει με τον εκλογικό νόμο

Οριστικό τέλος στα σενάρια πρόωρων εκλογών θέλησε να βάλει κατά την ομιλία του στην 86η ΔΕΘ ο πρωθυπουργός. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης επανέλαβε πως οι κάλπες θα έρθουν στο τέλος της τετραετίας, σημειώνοντας πως καθήκον του είναι να διατηρήσει την πολιτική σταθερότητα. Δεν αναφέρθηκε ωστόσο στο ενδεχόμενο αλλαγής του εκλογικού νόμου, για το οποίο και αναμένεται να δεχθεί ερωτήσεις κατά την αυριανή Συνέντευξη Τύπου. 

«Επισπεύδων πολιτικής αστάθειας δεν θα γίνω…Όποιο και εάν είναι το κόστος που θα χρειαστεί να αναλάβω, η πατριωτική μου συνείδηση μου επιβάλλει να οδηγήσω τη χώρα με σταθερότητα και ασφάλεια σε εθνικές εκλογές στο τέλος της τετραετίας. Τότε θα μετρηθούμε και θα αναμετρηθούμε» τόνισε χαρακτηριστικά ο πρωθυπουργός.

Νωρίτερα μιλώντας στο Naftemporiki TV o κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου, είπε για την προοπτική αλλαγής του εκλογικού νόμου. «Είναι ένα θέμα που θα μας απασχολήσει αύριο. Ο πρωυπουργός θα το αποσαφηνίσει και θα το ξεκαθαρίσει». 

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος επανέλαβε πως «οι εκλογικοί νόμοι είναι εργαλεία που αποτυπώνουν τη λαϊκή βούληση με σκοπό να έχουμε το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα για τη χώρα». 

naftemporiki.gr