Skip to main content

Μήνυμα Μητσοτάκη σε Ερντογάν: Τα νταηλίκια γιοκ

Αυστηρό μήνυμα προς την Άγκυρα και προσωπικά προς τον Τούρκο πρόεδρο, Ταγίπ Ερντογάν, θέλησε να στείλει κατά την ομιλία του στο Βελλίδειο Συνεδριακό Κέντρο ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Αναφερόμενος στην εξωτερική πολιτική ο πρωθυπουργός σημείωσε πως «η πατρίδα μας έχει περισσότερους συμμάχους, καθώς έχει υπογράψει δεκάδες συμφωνίες συνεργασίας. Με χώρες από τη Δύση και την Αφρική έως την Ασία και τον Αραβικό Κόσμο. Και ανάμεσά τους, βέβαια, στρατηγικές αμυντικές συνθήκες. Με πιο σημαντικές αυτές με τη Γαλλία και τις ΗΠΑ». 

«Η πατρίδα είναι μεγαλύτερη έχει επεκτείνει τα χωρικά της ύδατα στο Ιόνιο στα 12 μίλια. Εχουμε υπογράψει στρατηγικές αμυντικές συμφωνίες, με πιο σημαντικές αυτές με τις ΗΠΑ και τη Γαλλία. Η διπλωματική μας ασπίδα σημαδεύει και το δόρυ της αποτροπής. Από εδώ είχα εξαγγείλει την αγορά των γαλλικών Rafale, τα πρώτα από αυτά πετούν στους ελληνικούς ουρανούς Ναυπηγούνται οι φρεγάτες Belharra και θα είναι έτοιμες το 2025. Η επικράτεια είναι ασφαλής. Με τον φράχτη στον Εβρο μειώθηκαν κατά 80% οι ροές μεταναστών στην Ευρώπη. Εχουν σωθεί χιλιάδες ζωές στην Ελλάδα», συνέχισε. 

Στο προκλητικό κρεσέντο της Τουρκίας η απάντησή μας είναι η ενίσχυση της άμυνάς μας, οι συμμαχίες μας και η ενότητα του λαού μας, είπε ο πρωθυπουργός και πρόσθεσε: Στις απειλές που εκτοξεύει η άλλη πλευρά του Αιγαίου, απαντά μία ελληνική λέξη, που συμπυκνώνει τη δύναμη του έθνους μας: «Όχι, κύριε Ερντογάν». 

«Για να το πω στη γλώσσα που καταλαβαίνει καλύτερα:Τα νταηλίκια γιοκ με την Ελλάδα» διεμήνυσε. 

naftemporiki.gr