Skip to main content

Σόφι ιν’τ Βελντ για παρακολούθηση Σπίρτζη: Δεν είναι η τελευταία αποκάλυψη

Η Ολλανδή Ευρωβουλευτής Σόφι ιν’τ Βελντ, η οποία είναι εισηγήτρια της Επιτροπής PEGA του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για τη διερεύνηση της χρήσης του λογισμικού κατασκοπείας Pegasus, σχολίασε τις τελευταίες εξελίξεις από το ζήτημα των υποκλοπών, έπειτα και από τη μηνυτήρια αναφορά που κατέθεσε ο Χρ. Σπίρτζης στον Αρειο Πάγο για προσπάθεια παγίδευσης του κινητού του.

«Μια ακόμη περίπτωση Έλληνα (αντιπολιτευόμενου) πολιτικού που στοχοποιήθηκε με το λογισμικό Predator. Αυτή πιθανότατα δεν θα είναι η τελευταία αποκάλυψη. Η αλήθεια θα βγει στην επιφάνεια», ανέφερε στο Twitter.

Ο κ. Σπίρτζης έλαβε δύο SMS μολυσμένα με το λογισμικό κατασκοπείας Predator τον Νοέμβριο του 2021, όπως αποκάλυψε στους δημοσιογράφους μετά την κατάθεση της μηνύτηριας αναφοράς στον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Ισίδωρο Ντογιάκο.

Ο τομέαρχης Πολιτικής Προστασίας του ΣΥΡΙΖΑ κατήγγειλε μάλιστα ότι το δεύτερο μήνυμα ήταν το ίδιο που έλαβαν οι Νίκος Ανδρουλάκης και Θανάσης Κουκάκης. «Αυτό σημαίνει ότι δεν ήταν μεμονωμένα περιστατικά οι παρακολουθήσεις. Η εντολή δόθηκε από το ίδιο νοσηρό κέντρο, την “ΚΥΠ Μητσοτάκη”» τόνισε και εξαπέλυσε δριμεία επίθεση στον πρωθυπουργό, τον οποίο και κάλεσε να απαντήσει εάν παρακολουθούσε τις συνομιλίες του με τον Αλέξη Τσίπρα.  

naftemporiki.gr

Διαβάστε τη συνένετευξη της Σόφι ιν’τ Βελντ στη «Ν» για τις υποκλοπές και την Επιτροπή PEGA