Skip to main content

Χρ. Σπίρτζης: Μηνυτήρια αναφορά για μόλυνση του κινητού του με το Predator

Νέες διαστάσεις λαμβάνει το σκάνδαλο των παρακολουθήσεων, καθώς σήμερα το πρωί ο ΣΥΡΙΖΑ κατήγγειλε  παρακολούθηση στο κινητό του πρώην υπουργού και τομεάρχη Εαωτερικών του κόμματος, Χρήστου Σπίρτζη.

Ο κ. Σπίρτζης κατέθεσε μηνυτήρια αναφορά κατά παντός υπευθύνου για σειρά αδικημάτων, μεταξύ των οποίων συγκρότηση εγκληματικής οργάνωσης, στον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου. Ο πρώην υπουργός και νυν τομεάρχης Προστασίας του Πολίτη του ΣΥΡΙΖΑ, κατήγγειλε παγίδευση του κινητού τηλεφώνου του, το 2021, μέσω του λογισμικού κατασκοπείας Predator. 

Σύμφωνα με πληροφορίες ύστερα από έλεγχο στο κινητό του κ. Σπίρτζη προέκυψε ότι η μόλυνση με το κακόβουλο λογισμικό φέρεται να έγινε την ίδια περίοδο με την παγίδευση του κινητού του προέδρου του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής, Νίκου Ανδρουλάκη. 

Ο ΣΥΡΙΖΑ εγκαλεί την κυβέρνηση για προσπάθεια συγκάλυψης του σκανδάλου των υποκλοπών. Υπενθυμίζεται ότι χθες οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και του ΠΑΣΟΚ αποχώρησαν από τη συνεδρίαση της Εξεταστικής Επιτροπής της Βουλής ενώ ο Αλέξης Τσίπρας κατήγγειλε ότι «αντιδημοκρατική εκτροπή»

Αντιπροσωπεία του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης εξακολουθεί να βρίσκεται στον Άρειο Πάγο. Σε λίγη ώρα αναμένεται να γίνουν δηλώσεις.

naftemporiki.gr