Skip to main content

Κύρτσος: Ακούγεται ότι παρακολουθούσαν κι εμένα

Του Μιχάλη Χατζηκωνσταντίνου
mchatzikonstantinou@naftemporiki.gr

Σε δημοσιογραφικές πληροφορίες που κάνουν λόγο για παγίδευση και του δικού του τηλεφώνου αναφέρθηκε με ανάρτησή του ο ευρωβουλευτής Γιώργος Κύρτσος και καταλόγισε στον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη την ευθύνη για το «σύστημα κοριών» που αποκαλύφθηκε στην Ελλάδα.

«Γνωστός δημοσιογράφος με ενημέρωσε ότι ακούγεται πως παρακολουθείται το κινητό μου. Το θεωρώ πιθανό» τόνισε ο κ. Κύρτσος στον απόηχο του σκανδάλου των παρακολουθήσεων. Ο ευρωβουλευτής ο οποίος έχει τεθεί με απόφαση του πρωθυπουργού εκτός ΝΔ σημείωσε επίσης ότι δύο συνάδελφοί του ευρωβουλευτές έχουν αναδείξει πτυχές του «συστήματος κοριών» στην Ελλάδα, όπως το αποκάλεσε. Ειδικότερα, ανέφερε ότι ο Έλληνας ευρωβουλευτής Δημήτρης Παπαδημούλης, ερευνά την κυπριακή διαδρομή της εταιρείας Intellexa και του Ισραηλινού ιδρυτή της ενώ η Ολλανδή Ευρωβουλευτής Σόφι ιν τ’ Βέλτ αναφέρθηκε σε «παραλείψεις ελληνικών αρχών σε σχέση με τις εταιρείες Intellexa-Cytrox». Υπενθυμίζεται ότι η Ολλανδή ευρωβουλευτής με ανάρτησή της ζήτησε να συμματάσχει και η Europol στις έρευνες για τις υποκλοπές μέσω του λογισμικού Predator και καταλόγισε στις ελληνικές αρχές ότι έχουν επιδείξει ολιγωρία για τον έλεγχο των server όπου θα μπορούσαν να βρεθούν ίχνη των παρακολουθήσεων.

Ο κ. Κύρτσος εξαπέλυσε, όμως, και νέα προσωπική επίθεση στον πρωθυπουργό καταλογίζοντάς του ευθύνες για το σκάνδαλο των υποκλοπών, για την ελεύθερη πτώση της Ελλάδας στους δείκτες Ελευθερίας τους Τύπου και για γενικευμένη οικογενειοκρατία. «Η πορεία Μητσοτάκη στον αυταρχισμό. Αδιαφανής υπερκυβέρνηση Μαξίμου. Αλλαγή νόμων για δημόσια TV,ΕΥΠ. Συγγενείς και λομπίστες. Αλλεργία σε διάλογο, κριτική. Ταύτιση με συμφέροντα σε βάρος δημόσιου συμφέροντος. Περιορισμός ελευθερίας των ΜΜΕ. Ανάπτυξη κοριών. Εγκλημα εκ προμελέτης» υποστήριξε σε πολύ υψηλούς τόνους. «Ο Μητσοτάκης πιάστηκε να έχει αναπτύξει σύστημα κοριών, σε βαθμό παράνοιας, (La Republica)» τόνισε επίσης ο κ. Κύρτσος και καταλόγισε στον πρωθυπουργό ότι «αποφασίζει μόνος του πως θα καλύψει τα ίχνη». Επίσης στηλίτευσε το γεγονός ότι μέχρι τώρα η κυβέρνηση δεν έχει επιτρέψει κανένα ρόλο για την διερεύνηση των υποκλοπών στη Βουλή, τα κόμματα , τις ανεξάρτητες αρχές και τους ευρωπαϊκούς θεσμούς.