Skip to main content

Παραιτήθηκε ο Γρηγόρης Δημητριάδης, γενικός γραμματέας του πρωθυπουργού

Την παραίτησή του υπέβαλε στενός συνεργάτης του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη. 

«Ο Γενικός Γραμματέας του Πρωθυπουργού, Γρηγόρης Δημητριάδης, υπέβαλε την παραίτησή του. Η παραίτηση έγινε αποδεκτή από τον Πρωθυπουργό» αναφέρεται σε λιτή ανακοίνωση του Μεγάρου Μαξίμου.

Κυβερνητικές πηγές ξεκαθάριζαν πως η παραίτηση δεν έχει καμία σχέση με την ουσία της υπόθεσης Predator, αλλα είναι αποτέλεσμα του τοξικού κλίματος που είχε δημιουργηθεί από μέσα ενημέρωσης, που όπως λένε, τον είχαν στοχοποιήσει. H παραίτηση έχει δηλαδή ως στόχο την αποσύνδεση της υπόθεσης των υποκλοπών από το Μέγαρο Μαξίμου. Οι ίδιες πηγές τονίζουν πως πως τόσο η κυβέρνηση όσο και ο κ. Δημητριάδης ουδεμία σχέση έχουν με το Predator και τις καταγγελίες Ανδρουλάκη.

«Η παραίτηση του Γενικού Γραμματέα του Πρωθυπουργού κάτω από το βάρος των αποκαλύψεων για το σκάνδαλο των παρακολουθήσεων αποτελεί ομολογία ενοχής», τόνισε ο Αλέξης Τσίπρας, ερωτηθείς για την παραίτηση του ΓΓ του Πρωθυπουργού, εξερχόμενος από την Επιτροπή Ανταγωνισμού. «Και σε κάθε περίπτωση», σημείωσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, «δεν αναιρεί τις ευθύνες του ίδιου του Πρωθυπουργού, αντιθέτως τις επιβεβαιώνει».

Ο κ. Τσίπρας ανέφερε ότι ο πρωθυπουργός «κάποια στιγμή λοιπόν οφείλει να δώσει εξηγήσεις στον ελληνικό λαό. Γιατί εδώ δεν είναι ένα απλό ζήτημα, είναι ζήτημα Δημοκρατίας».

«Δεν μας αφορούν οι βαλβίδες αποσυμπίεσης του κ. Μητσοτάκη», τονίζει από την πλευρά του το ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής. 

«Επιμένουμε στην ανάγκη να πέσει άπλετο φως στη νοσηρή αυτή υπόθεση της απόπειρας παγίδευσης του κινητού τηλεφώνου του Προέδρου του τρίτου κοινοβουλευτικού κόμματος και της δράσης του Predator στην Ελλάδα, που υπονομεύει την εύρυθμη λειτουργία του δημοκρατικού πολιτεύματος», αναφέρει χαρακτηριστικά η ανακοίνωση. 

naftemporiki.gr