Skip to main content

Πολιτική κόντρα για τους μετακλητούς του Δημοσίου

Κατά του υπουργού Εσωτερικών, Μάκη Βορίδη, στρέφεται ο τομεάρχης Εσωτερικών του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Κώστας Ζαχαριάδης, στο θέμα των μετακλητών υπαλλήλων, το οποίο έχει δημιουργήσει αντιδράσεις από την αντιπολίτευση.

Ο κ. Ζαχαριάδης, αναφέρει σε σχετική ανακοίνωση:

«Εκφράζουμε την αμέριστη συμπαράστασή μας στον υπουργό Εσωτερικών κ. Βορίδη. Προφανώς το Μέγαρο Μαξίμου τον αναγκάζει να εκδίδει ανακοινώσεις προσπαθώντας να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα. Αυτό τουλάχιστον διαφαίνεται από τη σημερινή αμήχανη και απολογητική  απάντησή του για το θέμα των μετακλητών.

Επειδή όμως, σύμφωνα με τον κ. Βορίδη για την εκτόξευση του αριθμού των μετακλητών, φταίνε οι Δήμαρχοι, οι Περιφερειάρχες, ο… Χατζηπετρής, γενικά οποιοσδήποτε άλλος εκτός  από την κυβέρνηση,  πάμε πάλι από την αρχή:

  1. Είναι αλήθεια ή ψέματα, κ.Βορίδη, ότι ο συνολικός αριθμός των μετακλητών έφτασε στους 3.483 και είναι ο μεγαλύτερος όλων των εποχών;
  2. Είναι αλήθεια ή ψέματα, κ.Βορίδη, ότι αυξήσατε τις αποδοχές των μετακλητών έως 70%;
  3. Είναι αλήθεια ή ψέματα, κ. Βορίδη, ότι το ετήσιο κόστος των μετακλητών ανέρχεται σε 76,6 εκατ. ευρώ, ενώ σε επίπεδο 4ετίας σε 306,5 εκατ. Ευρώ;
  4. Είναι αλήθεια ή ψέματα, κ.Βορίδη, ότι ελαχιστοποιήσατε τα προσόντα για τον διορισμό τους, ώστε να μπορούν να διορίζονται ακόμη και Διευθυντές Υπουργών άνθρωποι χωρίς πτυχίο 3 βάθμιας εκπαίδευσης;
  5. Είναι αλήθεια  ή ψέματα, κ.Βορίδη, ότι τοποθετείτε διαρκώς σε θέσεις της πάγιας διοικητικής ιεραρχίας μετακλητούς υπαλλήλους, με αποκορύφωμα το νόμο – έκτρωμα του κ.Χατζηδάκη για τα γαλάζια golden boys στον ΕΦΚΑ;
  6. Είναι αλήθεια ή ψέματα, κ.Βορίδη, ότι το θέμα των μετακλητών της κυβέρνησής σας έχει γίνει επανειλημμένα θέμα στον διεθνή Τύπο διασύροντας τη χώρα στο εξωτερικό;
  7. Τελικά ποιος λέει ψέματα, κ.Βορίδη;

Κι επειδή αρέσκεστε στα διαγράμματα, ιδού η πραγματική αλήθεια για την εξέλιξη των μετακλητών στην τριετία της ΝΔ:

Τα υπόλοιπα στη Βουλή, όπου θα υποστείτε πάλι τη βάσανο της κοινοβουλευτικής διαδικασίας, αναγκαζόμενος να δικαιολογήσετε τα «κατορθώματα» του κ. Μητσοτάκη.

Ο ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία δεσμεύεται ότι θα κυβερνήσει με αξιοκρατία και διαφάνεια, με εμπιστοσύνη στα στελέχη της δημόσιας διοίκηση, με εμπιστοσύνη στους τεχνοκράτες του δημοσίου τομέα και την ενίσχυση του θεσμού της αυτοδιοίκησης. Το πελατειακό όργιο της Νέας Δημοκρατίας σε όλους τους βαθμούς της διοίκησης δεν έχει προηγούμενο. Ο κόσμος ξέρει, βλέπει, παρακολουθεί, τους κατάλαβε και θα τους δείξει σύντομα την έξοδο.

Υ.γ: Μια συγνώμη για τους άθλιους θεατρινισμούς με τους μετακλητούς επί ΣΥΡΙΖΑ δεν θα έβλαπτε. Δεν πέρασε και τόσος καιρός από τότε που νεαροί σημερινοί βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας έκαναν καριέρα αναρτώντας στο twitter αποδεικτικά πρατηρίων καυσίμων και σχολίαζαν «με αυτά πληρώνετε τους μετακλητούς του ΣΥΡΙΖΑ».​

Τι είπε το ΥΠΕΣ 

Σημειώνεται ότι χθες, απαντώντας στον Αλέξη Τσίπρα, τον αριθμό των μετακλητών που εργάζονται στο δημόσιο, έδωσε το υπουργείο Εσωτερικών, το οποίο δημοσίευσε τα επικαιροποιημένα στοιχεία του Μητρώου Μισθοδοτούμενων του Ελληνικού Δημοσίου.

Συγκεκριμένα στην ανακοίνωσή του το υπουργείο Εσωτερικών αναφέρει:

«Με αφορμή τους ψευδείς ισχυρισμούς του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα αναφορικά με τον αριθμό των μετακλητών υπαλλήλων επισημαίνονται τα εξής:

Παρά το γεγονός ότι το ζήτημα των μετακλητών υπαλλήλων της Κυβέρνησης έχει απαντηθεί επανειλημμένως και με τον πλέον ξεκάθαρο τρόπο, ο ΣΥΡΙΖΑ επιμένει να επενδύει αντιπολιτευτικά στα ψεύδη, τη συκοφαντία και τα fake news.

Ωστόσο, επειδή η αλήθεια των αριθμών είναι αμείλικτη, παρατίθεται για μία ακόμη φορά η εξέλιξη του αριθμού των μετακλητών υπαλλήλων όπως προκύπτει από τα επικαιροποιημένα στοιχεία του Μητρώου Μισθοδοτούμενων του Ελληνικού Δημοσίου. (apografi.gov.gr)

Σύμφωνα με αυτά, ο ΣΥΡΙΖΑ σχεδόν στο σύνολο της διακυβέρνησής του απασχολούσε σταθερά πάνω από 1.000 μετακλητούς υπαλλήλους, αριθμός ο οποίος τον Νοέμβριο του 2018 ξεπέρασε τους 1.080. Την ίδια στιγμή η Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας διατηρεί αυτό τον αριθμό οριακά στους 1.000.

Παράλληλα, ο κ. Τσίπρας έφτασε στο σημείο να ισχυριστεί σκανδαλωδώς ότι ο αριθμός αυτός αυξάνεται μηνιαίως κατά 50. Ένας απλός πολλαπλασιασμός του αυθαίρετου αυτού αριθμού με τους μήνες διακυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας αρκεί για να καταδείξει και να καταρρίψει το τεράστιο αυτό ψεύδος.

Τέλος, στον ΣΥΡΙΖΑ επιμένουν να χρεώνουν στην Κυβέρνηση τον αριθμό των μετακλητών υπαλλήλων των Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης, προκειμένου το άθροισμα να εξυπηρετεί το αφήγημα τους.

Δήμαρχοι που εξελέγησαν με τη στήριξη του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης προσλαμβάνουν μετακλητούς υπαλλήλους και, σύμφωνα με τον ΣΥΡΙΖΑ, αυτοί θα πρέπει να χρεώνονται στην Κυβέρνηση».

Τι ανέφερε ο Αλ. Τσίπρας

Νωρίτερα ο κ. Τσίπρας, σε σχετική ανακοίνωση ανέφερε:

«Πώς λέγεται ένα κράτος όπου διορίζονται 50 νέοι μετακλητοί κάθε μήνα, δαπανώνται 7,5 δισ. σε απευθείας αναθέσεις, 30 δισ. από το Ταμείο Ανάκαμψης χωρίς λογαριασμό, τα ΜΜΕ ταΐζονται με κρατικό χρήμα χωρίς κριτήρια και δημοσιογράφοι – εσχάτως και πολιτικοί αρχηγοί – παρακολουθούνται;» διερωτάται ο προεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Αλέξης Τσίπρας σε ανάρτησή του στα κοινωνικά δίκτυα.

 «Πάντως αυτό Κράτος Δικαίου δεν το λες…

Κράτος λάφυρο, ίσως.

Κράτος των κολλητών, ενδεχομένως.

Κράτος της Δεξιάς, μπορεί.

Κράτος ΙΧ, Κράτος ΑΕ και Κράτος τσιφλίκι, ακόμη πιο σωστά».