Skip to main content

Κ. Μητσοτάκης: Το συντομότερο η αποκατάσταση των πυρόπληκτων

Για την καταγραφή των ζημιών και την αποκατάσταση όσων επλήγησαν από την πυρκαγιά στην Πεντέλη «το συντομότερο δυνατό» διαβεβαίωσε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης μετά από την επίσκεψη που πραγματοποίησε στην περιοχή. 

«Θα αναλάβουν οι αρμόδιες αρχές για την αποκατάσταση. Θα γίνει καταγραφή των ζημιών, οι συμπολίτες μας που υπέστησαν ζημιές θα αποκατασταθούν το συντομότερο δυνατό» είπε.

«Έχουμε μία εικονα για την έκταση της ζημιάς. Αυτό που κρατώ ως θετικό είναι ότι ο αριθμός των σπιτιών που υπέστησαν ζημιά – παρά το ότι η φωτιά μπήκε μέσα στον αστικό ιστό – ήταν πολύ περιορισμένος σε σχέση με την ένταση του φαινομένου» τόνισε.

«Έχουμε πολλή δουλειά μπροστά μας»

Σημείωσε ακόμη πως «έχουμε πολλή δουλειά μπροστά μας» καθώς «είμαστε ακόμη στα τέλη Ιουλίου». «Ο Αύγουστος είναι μπροστά μας και θα πρέπει να είμαστε έτοιμοι να αντιμετωπίσουμε κάθε ενδεχόμενο» πρόσθεσε.

«Αυτό που κρατώ ως θετική εξέλιξη ειναι το επίπεδο της οργάνωσης και του συντονισμού των αρμόδιων φορέων. Τίποτε όμως δεν μπορεί να υποκαταστήσει την αυτοθυσία των πυροσβεστών και των εθελοντών μας, αυτών που βρίσκονται οραγματικά στην πρώτη γραμμή» συμπλήρωσε εκφράζοντας «θερμά συγχαρητήρια σε όλους όσοι πάλεψαν στο πεδίο σε πρωτοφανείς συνθήκες».

Ερωτηθείς αν υπάρχουν υπόνοοιες για εμπρησμό απάντησε: «Δεν μπορεί να αποκλειστεί κανένα ενδεχόμενο, το σημείο όπου ξεκίνησε η φωτιά, η ώρα που ξεκίνησε γεννά εύλογα ερωτήματα».

Eντός της ημέρας οι ανακοινώσεις για την στήριξη των πληγέντων

Όπως έκανε γνωστό ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου, ο υφυπουργός στον Πρωθυπουργό Χρήστος Τριαντόπουλος, θα προχωρήσει σήμερα σε ανακοινώσεις για την παροχή κρατικής υποστήριξης στους πληγέντες από την πυρκαγιά στην Πεντέλη.

Σε ό,τι αφορά τα αίτια για την πυρκαγιά ο κ. Οικονόμου είπε πως «αυτή τη στιγμή έχουν αποκλειστεί ο κεραυνός και το βραχυκύκλωμα, ενώ όλα τα άλλα ενδεχόμενα διερευνώνται». Το έργο της διερεύνησης έχει αναλάβει η Διεύθυνση Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού και έχει ήδη αναπτύξει κλιμάκια για την διερεύνηση των αιτιών της πυρκαγιάς. 

Ο κ. Οικονόμου ανέφερε ακόμη πως προχωρούν με εντατικούς ρυθμούς και οι εργασίες αποκατάστασης της ηλεκτροδότησης. Για το σκοπό αυτό έχουνενεργοποιηθεί πάνω από 400 τεχνικοί και 150 οχήματα και μηχανήματα έργου. Μέχρι χθες το απόγευμα είχαν επανηλεκτροδοτηθεί 10.700 καταναλωτές και οι περισσότεροι από τους υποσταθμούς που είχαν τεθεί εκτός λειτουργίας.

naftemporiki.gr