Skip to main content

Εκλογές Ν.Δ.: Σε εξέλιξη η καταμέτρηση – προβάδισμα Μεϊμαράκη

Σε εξέλιξη βρίσκεται η καταμέτρηση των ψήφων των εκλογών για την ανάδειξη του προέδρου της Ν.Δ..

Σύμφωνα με πληροφορίες από τη λεωφόρο Συγγρού, βάσει των καταμετρημένων ψήφων στις 23:00 ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης προηγείται με 40% – 45% και ακολουθεί ο Κυριάκος Μητσοτάκης με 25% – 30%. 

Νωρίτερα οι εκτιμήσεις ήθελαν να γίνεται μάχη για τη δεύτερη και την τρίτη θέση μεταξύ του Απόστολου Τζιτζικώστα και του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Πάντως ακόμη δεν υπάρχει ακριβής εικόνα για το ύψος της διαφοράς μεταξύ των τριών πρώτων, από την οποία θα εξαρτηθεί αν θα υπάρξει δεύτερος γύρος και με τι προϋποθέσεις. 

Κύκλοι Μητσοτάκη

Κύκλοι του Κυριάκου Μητσοτάκη αναφέρουν ότι «είναι στο 30%» και πως «η διαφορά είναι πολύ μικρότερη από αυτή που λέγεται και γράφεται». «Πάμε στο Β´ γύρο και θα κερδίσουμε τη ΝΔ», συμπληρώνουν.

Κύκλοι Τζιτζικώστα

Την ίδια ώρα πάντως συνεργάτες του κ. Τζιτζικώστα αναφέρουν πως αυτός είναι στη δεύτερη θέση.

Όπως είπαν στο ΑΜΠΕ, από την καταμέτρηση των ψηφοδελτίων σε 197 εκλογικά τμήματα σε όλη την επικράτεια, ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης συγκεντρώνει 16.500 ψήφους, ο Απόστολος Τζιτζικώστας 10.650, ο Κυριάκος Μητσοτάκης 8.400 και ο Άδωνις Γεωργιάδης 3.050.

Έως τα μεσάνυχτα ασφαλής εικόνα

Το τελικό αποτέλεσμα εκτιμάται πως θα ανακοινωθεί μεταξύ 23:00 και 00:00, όμως τα επιτελεία των υποψηφίων θα έχουν εκτίμηση νωρίτερα.

Λόγω της αυξημένης προσέλευσης πολλά εκλογικά κέντρα έκλεισαν αρκετή ώρα μετά τις 20:00, καθώς η οδηγία ήταν οι κάλπες να κλείσουν μετά την ψήφο και του τελευταίου ψηφοφόρου που βρέθηκε στις ουρές.

Το τεχνικό πρόβλημα που παρουσιάστηκε στο ηλεκτρονικό σύστημα λίγο μετά τις 19:00 είχε αποτέλεσμα να καθυστερήσει περαιτέρω η διαδικασία, αλλά τελικά λύθηκε άμεσα. 

Στη λεωφόρο Συγγρού εκτιμούν ότι τελικά συμμετείχαν στη διαδικασία περί τους 400.000 πολίτες, αριθμός που ξεπέρασε και τις πλέον αισιόδοξες προβλέψεις.

Αργά το βράδυ και εφόσον υπάρξει το τελικό αποτέλεσμα θα γίνουν οι δηλώσεις των υποψηφίων προέδρων.